Rema 1000 nomineret til pris for socialt ansvar

Generelle nyheder

13/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Vinderen afsløres 2. februar

Siden 2016 har Furesø Kommune uddelt en pris til virksomheder, som har taget et særligt socialt ansvar for borgere i Furesø.

I år er der kun én pris til en virksomhed i Furesø Kommune, og som noget nyt har man kunne indstille en person til prisen. Det giver mulighed for at anerkende fx en leder eller medarbejder, som er gået forrest for at tage et socialt ansvar.

”I Furesø er der rigtigt mange virksomheder og enkeltpersoner, som gør en forskel for andre mennesker. Vi har prisen for at hylde dem og for at få alle de gode historier om virksomheder, der kobler forretning med socialt ansvar, frem i lyset”, siger formand for Beskæftigelse og Erhverv, Niels Bjerre Degn (A).

De nominerede er…

I efteråret 2022 blev der indstillet 15 virksomheder eller personer til prisen for socialt ansvar. Jobcentrets særligt nedsatte Advisory Board har blandt de indstillede udvalgt tre nominerede, som gjorde særligt indtryk.

Beskæftigelse og Erhverv valgte på udvalgsmødet den 10. januar hvem af de nominerede, der skal vinde prisen. De tre nominerede til prisen for socialt ansvar 2022 er:

  • Furesø Boligselskab

  • Jimmy Thesbo, Johannes Fog

  • Rema 1000 Farum Hovedgade 50A

”Det er tre ret forskellige kandidater til prisen, men det er tydeligt, at de alle tre har sat et aftryk på lokalsamfundet. For eksempel i form af at ansætte borgere, som står udenfor arbejdsmarkedet, sætte gang i projekter, der kommer furesøborgere til gavn eller støtte unge i forhold til uddannelse. Jeg håber, det kan inspirere andre virksomheder”, siger Helle Vallentin, næstformand i Beskæftigelse og Erhverv.

På Furesø Kommunes linkedin-profil kan man i den kommende tid kunne læse mere om de tre nominerede virksomheder.

Vinderen afsløres til Furesø Kommunes nytårskur for erhvervslivet den 2. februar 2023. Her får vinderen overrakt prisen.

Fakta om prisen

Virksomheder, der har gjort en særlig indsats, har kunne indstille sig selv i efteråret, hvorefter jobcentrets Advisory board har nomineret et lille udsnit af virksomheder. Udvalg for beskæftigelse og erhverv har valgt den endelige vinder, som modtager prisen på kommunens nytårskur for erhvervslivet.

Kriterier:

  • Virksomheden skal have gjort en positiv forskel for mennesker, som står udenfor eller er udfordret i forhold til arbejdsmarkedet. De skal have gjort en forskel, de ikke havde behøvet at gøre.

  • virksomheden har ydet en længerevarende indsats

  • virksomheden er i drift med positivt regnskab