Rekordstor pulje i Eurojackpot: 740 millioner kroner på spil

Generelle nyheder

19/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

I maj slog Eurojackpot alle tidligere rekorder med en førstepræmiesum på svimlende 670 millioner kroner. Nu bliver det beløb overgået

Det skriver Danske spil i en pressemeddelelse

I aften er der hele 740 millioner kroner på spil og der er én heldig vinder, da kan stikke afsted med hele molevitten.

“Det er en gigantisk, livsændrende gevinst, der er på højkant i aften - og som kan gøre selv de vildeste drømme til virkelighed," siger Malene Mølgaard, der er administrerende direktør i Dansk Lotteri Spil.

Hævede gevinstloftet

For omkring 100 dage siden hævede Eurojackpot loftet for den maksimale gevinst i lotteriet. Før var den på 570 millioner kroner, nu er den på 750 millioner kroner.

Da de hævede gevinstloftet fordoblede de også vinderchancerne ved at lave to ugentlige trækninger i stedet for en. Det er derfor puljen er accelereret med så stor hastighed.

Eurojackpot havde premiere den 23. marts 2012 og trækkes fast hver fredag og tirsdag aften.

Der deltagere spillere fra lande overalt i verden heriblandt Finland, Slovenien, Holland, og Estland.

Men danskerne kan også være med i kampen om de gigantiske puljer, som skal gøre europæiske lotterispillere til multimillionærer.

Håber på dansk vinder

Fra Dansk Lotteri Spils side håber man på en dansk vinder

"Mange holder sommerferie, men vi forventer alligevel, at der er rigtig mange danskere, der deltager i lotteriet i aften. Det ville være rigtig stort for os, hvis en dansker gik hen og vandt, og vi tror og håber, at det kan ske i dag. Det ville slå alle tidligere rekorder med flere armslængder,” siger Malene Mølgaard, der er adm. direktør i Danske Lotteri Spil.

Og det er sket flere gange før, at en dansker har vundet stort.

Den største, danske gevinst nogensinde i Eurojackpot er vundet tilbage i 2015. Her vandt en heldig dansker hele 315 mio. kr. med en kupon købt i Kvickly i Helsingør.

To gange har en dansker vundet mere end 300 millioner kroner i Eurojackpot - senest i 2021, mens det seks gange er sket, at en dansker har vundet mere end 100 mio. kr.