Putin: Invasion af Ukraine en nødvendighed

Generelle nyheder

24/02/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Efter et tv-transmitteret møde i det russiske parlament, slår Putin fast, at han mener, at invasionen af Ukraine var en nødvendighed for at beskytte russiske interesser.

Under det tv-transmitterede møde, forklarede Vladimir Putin, at Rusland ikke havde noget andet valg end at invadere Ukraine:

"Det var nødvendigt. Vi havde ikke andet valg. Alle vores tidligere forsøg på at forandre situationen har ikke ført nogen vegne," sagde Putin ifølge Reuters.

Han forklarede således, at invasionen skyldes, at Rusland ville beskytte sig selv, fordi Vesten ikke gav efter i forhandlingerne.

Den russiske præsident sagde desuden, at Rusland ikke ønsker at skade eller underminere den globale økonomi. Den er Rusland selv en del af.

Det russiske nyhedsbureau Ria Novosti oplyser, at han i en tale til den russiske befolkning siger, at

"Det er velkendt, at vi i 30 år vedholdende og tålmodigt har forsøgt at nå til enighed med de førende NATO-lande om principperne om lige og udelelig sikkerhed i Europa."

Putin understregede overfor den russiske befolkning, at han mener, at Rusland konstant har stået overfor enten kynisk bedrag og løgne eller forsøg på pres og afpresning.

Det har ikke været nogen hemmelighed, at Vladimir Putin har haft den holdning, at Den Nordatlantiske Alliance på trods af russiske protester og bekymringer uden tøven ar blevet udvidet. Det har Putin opfattet som en provokation.