Problem for 600.000 rejselystne danskere

Generelle nyheder

19/6/22 | 17:24

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Der er mange danskere, der ikke har gjort brug af det længe. Nu får omtrent 600.000 brug for et nyt.

Når man skal ud at rejse, er der flere forskellige ting, man skal sørge for at have styr på. En af de ting, man skal have med sig, er det blå sygesikringsbevis.

Og hvis du til sommer har planer om at tage på en ferie uden for Danmarks grænser, er det en rigtig god idé, at du inden afgang sørger for at få tjekke op på udløbsdatoen på dit blå sygesikringsbevis.

Der er nemlig en risiko for, at det er udløbet, efter at have ligget i skuffen i et stykke tid, fordi coronapandemien har medført, at der er mange danskere, der ikke har været ude at rejse i flere år.Står du i den situation, at dit kort er udløbet, er det en god idé at bestille et nyt hurtigst muligt, da der er leveringstid på. Det kan gøres på Borger.dk.

"Leveringstiden på kortet er to til tre uger, så har man aktuelle rejseplaner, er det en god idé at bestille kortet i god tid til hele familien inden sommerferien," fortæller Lise Schou Hansen.

Ifølge Udbetaling Danmark er der intet mindre end 600.000 af de blå sygesikringsbeviser, der forventes at udløbe i løbet af 2022. Det skriver Ritzau.

Hertil har de også en mistanke til, at der er mange, der ikke har fået ansøgt om at få et nyt blåt sygesikringsbevis i den tid, hvor det har været svært at komme ud at rejse på grund af coronapandemien.

"Vi kan se, at vi nu har en million færre aktive kort, end vi havde i 2019. Derfor tænker vi, at det er relevant at opfordre danskerne til at kigge deres blå sygesikringskort efter," lyder det fra Lise Schou Hansen, der er centerdirektør i Udbetaling Danmark, ifølge Ritzau.

Det er vigtigt at have det blå sygesikringsbevis med, når man rejser i EU-lande samt Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein. Med dette kort får du nemlig ret til sundhedsydelser, der er på niveau med dem, borgerne, der bor i det pågældende land, har ret til.