Priserne gået helt amok: 15.000 kroner per dag for at leje lille sommerhus

Generelle nyheder

04/6/22 | 05:47

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Endnu engang ser det ud til, at skatteyderne bliver de store tabere, når Folkemødet løber af stablen i midten af juni på Bornholm.

Hvis du om et par uger overvejer at tage til Folkemødet på Bornholm og endnu ikke har sikret dig overnatning, så må du enten finde den helt store pung frem – eller nøjes med at tage frem og tilbage samme dag til den politiske festival.

For de få overnatningsmuligheder der er tilbage i perioden mellem 16. og 19. juni, hvor årets udgave af Folkemødet løber af stablen, er nemlig oppe i en prisklasse, hvor det formentligt er de færreste private, der har lyst til eller kan være med.

Det fremgår af en aktindsigt, som gravermediet Journalista.dk har opnået hos Nationalbanken.

Den viser, at Nationalbanken har brugt 46.000 kroner på at leje et enkelt sommerhus. En pris der ikke kun dækker over, at det blot er tre nætter, at Nationalbanken råder over sommerhuset under Folkemødet. Men også at der alene er tale om et traditionelt sommerhus, hvor der er tre små soveværelser og to hemse.

Ifølge aftalen mellem Nationalbanken og udlejere, er der i alt plads til 10 overnattende gæster. Udnytter banken faktisk den fulde kapacitet, betyder det at prisen for hver overnatning, kommer til at ligge på omkring 1.500 kroner – eller det dobbelte, hvis dobbeltværelserne kun besættes af en af Nationalbankens ansatte.

Nationalbanken er langt fra den eneste offentlige myndighed, som også i økonomisk forstand vil være massivt til stede på Bornholm under Folkemødet. Det kan blandt andet ses ved, at en meget stor del af de opstillede telte på festivalpladsen, vil være fra ministerier, styrelser og andre skatteyderfinansierede organisationer.