Prisen stiger med 250 kroner for disse personer

Generelle nyheder

02/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Fra den 1. september bliver det dyrere, hvis du hører til dem, der ofte prøver 'lykken' i den offentlige transport.

Midttrafiks kontrollører oplever i højere grad, at kunderne kører uden billet, når de laver kontroller i busserne, Letbanen og Midtjyske Jernbaner. Fra 1. september medfører det en kontrolafgift på 1000 kr. Det er en stigning på 250 kroner.

Kontrolafgiften tager et ordentligt hop op ad, fordi den ikke har været reguleret siden 2011. Nu bliver den reguleret, så den svarer til den prisudvikling, der har været på billetterne siden 2011. Det skriver Midttrafik i en pressemeddelelse.

Billetindtægten er nødvendig for at fastholde det kollektive trafiktilbud i et område. Samtidig duer det ikke, at nogle kunder rejser uden billet, mens andre har betalt for turen. Kontrolafgiften skal gerne virke præventivt, så alle kunder husker at købe billet, når de rejser med Midttrafik.

Midttrafik opfordrer kunderne til at købe den rigtige billet, så de undgår at få en kontrolafgift.

Det er let at købe billet i Midttrafiks app. Her kan kunderne indtaste til og fra adresse, så tilbyder app’en en billet, der dækker de nødvendige zoner.

Ifølge Midttrafik har den nuværende afgift på 750 kroner ikke være reguleret siden 2011, og derfor er det nu blevet tid igen. Prisen vil fra 1. september 2022 komme til at hedde 1.000 kroner, hvis man bliver stoppet på en af Midttrafiks afgange uden en gyldig billet.

Om andre trafikselskaber vil følge trop og hæve kontrolafgiften er endnu uvist. Rådet til alle rejsende må derfor være at man skal huske at indløse billet. Så slipper man helt for at finde ud af, hvad kontrolafgiften er.