Planlagde at erklære sig selv for vinder

Generelle nyheder

15/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Nye lydoptagelser afslører at Donald Trump havde planlagt at erklære sig som vinder af valget før stemmerne var talt op

Dage før præsidentvalget i 2020 planlagde Donald Trump at erklære sejr på valgnatten, selvom der ikke var beviser for, at han vandt.

Det skriver The Guardian

Ville bare erklære sejr

Ifølge en lækket Steve Bannon-samtale optaget før afstemningen, havde Trump planlagt at erklære sig selv for vinder.

I lydfilen, der er optaget tre dage før valget og offentliggjort af Mother Jones onsdag, fortalte Bannon til en gruppe af medarbejdere, at Trump allerede havde en plan på plads til afstemningen den 3. november.

"Det, Trump vil gøre, er bare at erklære sejr. Ikke? Han vil erklære sejr. Men det betyder ikke, at han er en vinder,” fortalte Bannon grinende til gruppen ifølge lyden. "Han vil bare sige, at han er en vinder."

Frigivelsen af ​​lydfilerne sker, da Bannon skal for retten mandag for kriminel foragt, efter at han sidste år ignorerede en stævning fra Parlamentets udvalg, der efterforskede angrebet på den amerikanske hovedstad den 6. januar sidste år.

I'm the winner - suck on that

Før valget i 2020 var det blevet rapporteret, at Trump planlagde at erklære sejr tidligt, og i Mother Jones-lydfilerne siger Bannon, at Trump planlagde at udnytte sandsynligheden for, at demokratiske brevstemmer ville blive talt senere end personlige republikanske stemmesedler.

Og det var præcis det han gjorde. Få timer efter valgstederne lukkede og hævdede han:

"Helt ærligt, vi vandt dette valg"

På det tidspunkt var millioner af stemmesedler endnu ikke talt op, og efter at Fox News - korrekt - havde kaldt staten Arizona for Joe Biden.

"Som det ser ud i dag vil Trump klokken 10 eller 11 gå ind i det ovale kontor og tweete: I’m the winner. Game over. Suck on that." sagde Bannon senere i lyden og beskrev et scenarie, hvor Trump havde en tidlig føring i svingstater.