Plaget af myg? Disse 3 hjemmelavede midler skræmmer dem væk

Generelle nyheder

29/5/23 | 11:07

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

De fleste af os hader myggestik, men det kan være svært at undgå dem.

Når sommeren nærmer sig, vil myg komme ud, og de er ubarmhjertige; de myldrer, summer og bider og efterlader millioner med kløende røde pletter.

Med utallige myggeafskrækkende midler på markedet, der lover at holde de små skadedyr væk, aflører Express.co.uk, hvilke der er mest effektive.

Lavendel

Lavendler producere naturligt en mængde af myggeafvisende dufte som bliver endnu mere forstærket i lavendelolie.

Den er ifølge Mosquito Reviews "en stærk lugt, der er behagelig for mennesker og afskyelig for myg".

Dette er primært fordi det overbelaster deres følsomme lugteorganer.

Eksperterne tilføjede: "Med hensyn til test viste en undersøgelse fra 2009, at lavendelolie havde en 93 procent afskrækningsgrad mod myg indendørs og kun omkring 53 procent afskrækningsgrad mod myg udendørs."

Lavendelolie kan bruges direkte på huden – men den skal blandes med en anden olie – eller en spray.

Til huden:

Tilsæt 10-20 dråber lavendel æterisk olie i en lille flaske og tilsæt to spiseskefulde anden olie (f.eks. mandel-, jojoba-, argan- eller avocadoolie). Ryst og gnid på huden.

Spray:

Tilsæt 15-25 dråber lavendel æterisk olie i en sprayflaske med en teskefuld anden olie, en teskefuld troldnød eller vodka og to teskefulde vand. Ryst og spray.

Kanel olie

Ifølge en undersøgelse fra 2004 er kanelolie et fantastisk duftende og miljøvenligt pesticid, med evnen til at dræbe myggeæg og frastøde voksne myg.

Afhængigt af dine behov kan du bruge kanelolie som spray ved at fortynde 10 dråber olie i en sprayflaske med 30-40ml vand.

Det kan også tilsættes stående vand, hvor myggene lægger æg og formerer sig.

Æblecidereddike

Eddike, især æblecidereddike, er udråbt som et af de bedste myggemidler, der findes på grund af den overvældende lugt af eddike, som myggene smager gennem deres ben.

Ideal Home foreslår at lave en hjemmelavet fælde ved hjælp af æblecidereddike, som har en sød lugt for at tiltrække myg.

Hæld lidt æblecidereddike i en flaske, lav derefter en tragt med et stykke papir og læg den i mundingen af ​​flasken. Placer flasken i det område af dit hjem, hvor du ser flest myg.

Myggene vil fange sig selv efter at være blevet tiltrukket af aromaen af ​​æbleeddike.