Nyt forslag: Kønnet på dåbsattester behøves ikke være han- eller hunkøn

Generelle nyheder

01/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Et nyt australsk forslag lyder på, at det fremover skal være muligt at angive sit nyfødte barns køn som for eksempel 'tekop' på dåbsattesten.

I den australske delstat Queensland lyder et nyt lovforslag på, at kønnet på dåbsattesten skal være valgfrit. 

Det vil sige, at forældre må skrive lige, hvad de vil under 'køn' på dåbsattesten - for eksempel agurk eller tekop.

Kravene for kønnet er bare, at det ikke er "stødende," indeholder tal eller er "for langt."

Mor og far er frivilligt

Derudover lyder det nye forslag også på, at det skal være frivilligt, om man vil have begreberne 'mor' og 'far' på dåbsattesten, ligesom børn over 16 år og voksne skal have lov til at skifte køn hvert eneste år, hvis de kan komme med et godt argument.

Børn mellem 12 og 16 år skal desuden ifølge det nye lovforslag have lov til at ændre køn, hvis de har tilladelse fra deres forældre eller retssystemet.

Det skriver Unilad

Forslaget er endnu blot et forslag, men ifølge Sky News har en talsperson for 'Queensland Department of Justice' udtalt, at ændringerne vil "forbedre anerkendelse af transkønnede" og andre personer, som identificerer sig selv som et andet køn end han- eller hunkøn. 

Ikke kun positivt

Det er dog ikke alle, der er lige positive over det nye lovforslag. 

På et møde omkring lovforslaget udtalte Kelly Carr, som er repræsentant for 'International Women's Day' i Brisbane, således, at forslaget "chokerede" hende. 

"Som en mor; da jeg hørte, at brugen af 'mor' på dåbsattesten [...] [skal være] frivillig, faldt jeg næsten ned fra min stol," udtalte hun desuden. 

Ifølge en talsperson fra regeringen i Queensland vil begreberne 'mor' og 'far' dog ikke blive fjernet fra dåbsattesten, forældre vil bare få mulighed for at vælge "alternative begreber."

Hvilke "alternative begreber," der er tale om, er uvidst.