Nye Borgerlige i frontalangreb på Statsministeren: 'Mette Frederiksen burde gå af'

Generelle nyheder

05/4/22 | 19:49

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

En række gamle udtalelser fra Mette Frederiksen har set dagens lys, og nu opfordres hun til at gå af som statsminister.

Nye Borgerlige-politiker Lars Boje Mathiesen er kendt for at være en mand, der taler lige ud af posen. Det gør han også denne gang, hvor han sender en direkte opfordring til Mette Frederiksen om at gå af som statsminister.

Det sker i kølvandet på, at en række af Mette Frederiksens gamle udtalelser om Minksagen har set dagens lys. Her sagde hun nemlig, at det er hende, der har ansvaret for de beslutninger, der træffes i regeringens koordinationsudvalg.

Det kan vise sig at blive en afgørende udtalelse. Det var nemlig koordinationsudvalget, der traf beslutningen om, at alle danske mink skulle aflives. Og i den gamle udtalelse tager statsministeren direkte ansvar for dette udvalg.

"Mette Frederiksen burde gå af! Her er hvad hun sagde på TV inden mink-kommissionen, og inden hun vidste, hvor store problemer hun potentielt var i. Studievært: Hvem har truffet beslutningen om at alle danske mink skal aflives? Statsministeren: Det er regeringens koordinationsudvalg, og det er mig, der har ansvaret for de beslutninger, der bliver truffet der," skriver Lars Boje Mathiesen på Facebook.

Lars Boje Mathiesen giver tilsyneladende ikke meget for, at Mette Frederiksen senere har ændret sin forklaring i forbindelse med afhøringen i Minkkommissionen. Her forklarede hun nemlig, at det ikke er hende, der træffer beslutninger i koordinationsudvalget.

"Da hun så fandt ud af at hun kunne være i store problemer, så hed det pludselig således under afhøring i mink-kommissionen. Udspørgeren: Er det statsministeren, der træffer beslutninger i koordinationsudvalget? Statsministeren: Nej, udvalget har ikke kompetence til at træffe beslutning. Det er den enkelte ressortminister, der er ansvarlig," skriver han.

Disse udtalelser fra Mette Frederiksen, mener Lars Boje Mathiesen ikke er 'værdigt for et folkestyre'. Ligeledes gør han det klart, at han er af den opfattelse, at det bør have konsekvenser for statsministeren.