Nu rammer prisstigningerne også din flyrejse: Ryanair hæver priserne

Generelle nyheder

26/09/2022

Kilde: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Selvom de generelle prisstigninger har ramt supermarkedet i et stykke tid med dyrere oksekød og smørpriser, så har ferierne indtil videre været nogenlunde skånet. Det bliver anderledes nu.

Prisstigninger på vej

Ryanair har forsøgt at sikre sig mod de stigende oliepriser ved at købe såkaldte finansielle futures og billig petroleum. Dog vil de på sigt være nødt til at hæve prisen.

"Den gennemsnitlige pris for en Ryanair-billet vil sandsynligvis stige fra 40 til 50 euro om fem år," sagde Tysklands chef Andreas Gruber til det tyske presseagentur (dpa). I Danmark vil det sandsynligvis også gøre billetpriserne dyrere.

Ryanair har dog generelt nydt godt af deres billige tilgang til flyrejser: "I recessionen vil flere være opmærksomme på billetprisen," sagde Gruber.

Ryanair ikke alene om at hæve priserne

Lufthansa har også reageret på de stigende brændstofspriser. De har også annonceret, at de vil hæve priserne på sigt.

Folk skal derfor være opmærksomme på at bestille billetter i god tid, hvis de vil have billige billetter.

Ryanair er ved at lægge pandemien bag sig

Som alle flyselskaber har Ryanair været hårdt ramt af pandemien. Før krisen transporterede de 149 millioner. Dette er dog ved at ændre sig nu.

I indeværende regnskabsår (april 2022 til marts 2023) vil Ryanair transportere godt 166 millioner passagerer i Europa. De er derfor stærkt ved at komme ud af krisen.

Ifølge Gruber skulle passagertallet stige de kommende år til 185 millioner i det kommende regnskabsår og derefter stige stødt til 225 millioner i 2026.

I vores naboland, Tyskland, har Ryanair dog stadig et hul at lukke. Ifølge Gruber forventer Europas største lavprisflyselskab 14,7 millioner passagerer i indeværende regnskabsår. Det er omkring en tredjedel mindre end i 2019/2020 med 21 millioner. Til det siger han: "Vi arbejder konstant på at lukke dette hul og ser et stort potentiale her."