Nu får Mette Frederiksen hjælp til at skjule bilag

Generelle nyheder

30/08/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Efter Mette Frederiksen i 2019 overtog nøglerne til Statsministeriet, er det pludselig blevet hverdag med afsløringer om sms-er der er slettede, e-mails der forsvinder dokumenter, der ikke længere kan findes i offentlige registre.

Det er noget af det, som bogen ”Lev Mette – En håndbog i hvordan man mister vigtige dokumenter” omhandler.

Den er skrevet af den prisvindende undersøgende journalist Lars Bjørknæs, der oprindeligt er uddannet jurist og markedsøkonom og som juristen og markedsøkonomen Lars Bjørknæs, der blandt andet står bag Journalista.dk og Bjørknæs.dk. Igennem årtier har han beskæftiget sig med overforbrug indenfor den offentlige sektor både i Danmark og Grønland. Først og fremmest dokumenteret via aktindsigter, hvilket er område, der på afgørende måder har ændret sig siden 2019.

I ”Lev Mette – En håndbog i hvordan man mister vigtige dokumenter” fortæller han ikke kun historien om, hvordan topministerierne igen og igen forsøger at skjule vigtige oplysninger. Men også hvordan vigtige dokumenter i relation til Mette Frederiksens privatliv, pludselig forsvinder fra offentlige registre og myndigheder. Det vel og mærke i situationer, hvor Mette Frederiksens for- og nutid bestemt ikke fremstår på en positiv måde, men som alligevel afdækkes i ”Lev Mette – En håndbog i hvordan man mister vigtige dokumenter”.

Bogen er ikke mere hjælp til Mette Frederiksen, end at den giver en indføring i, hvordan man som borger kan tage kampen op mod systemet. Det så der faktisk sker udlevering af de bilag, man har krav på ifølge lovgivningen. Hvilket er vigtigt i en situation, hvor ministerier og andre myndigheder efterhånden fremstår fuldstændigt ligeglade med eksempelvis Folketingets Ombudsmand – og reelt derved har korssluttet institutionen, der tidligere blev taget meget alvorligt i alle dele af den offentlige sektor.

Håndbogen udsendes samtidig med, at valget udskrives. Men du kan allerede nu forudbestilles