Nu er det forbudt at sælge e-cigaretter

Generelle nyheder

03/06/2022

foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Nu er det slut med de de populære e-cigaretter.

Ikke mere røg med smag

Det er dårlige tider for tobaks- og nikotinproducenter rundt om i verden. I Danmark vil flere partier gerne have en hel generation, som ikke har mulighed for at købe cigaretter.

E-cigaretter er også på tilbagetog i den forstand at man pr. 1. april 2022 ikke længere kan købe væsker eller smage med smag af andet end tobak og menthol. Kan man det, så er det ulovligt.

Det har ellers været noget af det, mange folk gjorde inden da. Formålet med lovændringen har været at få færre til at anvende de såkaldte ‘vapors’.

Forbud i Mexico

Og hvis man synes at det er et yderliggående træk, så skal man ikke rejse til Mexico. Mexico har tirsdag forbudt salg af elektroniske cigaretter, der bliver markedsført som et alternativ til traditionelle cigaretter, skriver Berlingske.

Ifølge landets præsident Andres Manuel Lopez Obrador, så er det i strid med sandheden at hævde, at e-cigaretter er et sikkert alternativ til at ryge en almindelig cigaret.

»Vapors er også sundhedsskadelige,« sagde præsidenten, da han tirsdag underskrev et dekret om det nye forbud.

Tirsdag var rent symbolsk også en vigtig dag for anti-røgkampagner. Det faldt nemlig sammen med den årlige World No Tobacco Day, hvor der sættes fokus på farerne ved at bruge tobak.

Tirsdag var generelt set en dag i røgens tegn. Tirsdag indførte myndigheder i hovedstaden Mexico City et forbud mod alle former for rygning på byens centrale plads, el Zocalo, samt det omkringliggende område.

Ifølge bystyret i Mexico City skal det øge bevidstheden om sundhedsrisikoen ved rygning.