Nu bryder Herlufsholm-forældre tavsheden: "Børnenes statsminister hælder benzin på bålet"

Generelle nyheder

09/05/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Forældre til elever på Herlufsholm retter nu en hård kritik mod statsminister Mette Frederiksen (S).

Torsdag den 5. maj 2022 sendte TV 2 en ny dokumentar 'Herlufsholms hemmeligheder: Vold, krænkelser og mobning', der viser kostskolen Herlufsholms skyggesider.

I dokumentaren står en række tidligere elever frem og de forskellige vidnesbyrd tyder på en meget alvorlig mobbekultur på Herlufsholm

Efter 'Herlufsholms hemmeligheder' blev sendt, har mange, herunder statsministeren Mette Frederiksen (S), reageret på dokumentarens voldsomme afsløringer.

Mette Frederiksen skriver i et Facebook opslag:

"Jeg så i går dokumentaren om Herlufsholm. Det er utilgiveligt. Ingen dreng eller pige i Danmark skal udsættes for vold, overgreb, systematiske krænkelser eller voldtægt. Og slet ikke på en skole, hvor trygheden for det enkelte individ burde være et indiskutabelt grundvilkår..."

En række forældre til elever på Herlufsholm klandrer nu Mette Frederiksen (S) for benytte så stærk en vending som "utilgiveligt" på baggrund af en tv-udsendelse.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Det fremgår ikke, hvor mange forældre der står bag budskabet.

I pressemeddelelsen fortæller de, at Herlufsholm er et trygt sted både for de yngste elever og de næsten voksne.

Det kan dog være fortid for nogle elever.

Forældrene er nemlig bekymret for deres børns sikkerhed. De har blandt andet fået forbud mod at være iført skoleuniform uden for skolens område, for deres egen sikkerheds skyld.

Medier, politikere og ikke mindst Mette Frederiksen (S) har sat lys på sagen, men også medført ubehagelige konsekvenser for skolen og dens elever og forældrenes børn.

"Sådan går det, når tv-udsendelser skaber fordømmelse, og når børnenes statsminister og hendes regering hælder benzin på bålet," skriver forældrene.

Dokumentaren om Herlufsholm kan ses på TV 2 PLAY.