Millioner af bus- og togafgange kan blive lukket

Generelle nyheder

04/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

De høje benzinpriser og færre passagerer kan føre til lukning af busruter

Efter coronakrisen er mellem 10 og 20 procent af de regionale busruter ikke vendt tilbage. Men nu kan endnu flere ruter blive lukket på grund af de stigende brændstofpriser.

Det skeriver Presse-fotos.dk

Mangler 233 millioner

Under coronakrisen har regionerne fået kompensation for de manglende passagerer. Dog mangler der stadig 233 millioner kroner i indtægter.

Og det ser ikke ud til at ændre sig i fremtiden. Lige nu forudser de danske regioner at de kommer til at mangle 279 millioner kroner i 2023.

Bliver det en realitet kan det komme til at betyde at helt op til fire millioner afgange med bus og tog i de fem regioner må spares væk.

Regeringen, kommunerne og regioner skal have møde om problemet i løbet af september, hvor det skal diskuteres om nogle af ruterne kan reddes.

Vil påvirke folks hverdag

Lige nu er det hver syvende regionale busrute, der risikere at blive lukket på grund af færre passagerer og stigende brændstofpriser.

Stephanie Lose (V), der er næstformand for Danske Regioner og regionsrådsformand i Region Syddanmark mener at situationen er alvorlig.

Hun mener ikke der kan fredes en busrute, hvis der skal skæres så meget, og det ville kunne få konsekvenser for brugen af offentlig transport til at komme til sit uddannelsessted.