Mette Frederiksens spindoktor slår alle lønrekorder: Steget over 300.000 kroner på blot to år

Generelle nyheder

29/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Det kan være en særdeles god idé at være ansat tæt på Mette Frederiksen.

Selv om spindoktorer, hvis officielle titel er særlige rådgivere, kan synes at have været en del af det politiske landskab i mange generationer, er det faktisk langt fra tilfældet. Det skyldes, at den første danske spindoktor blev ansat i 1996, hvilket skete i skikkelse af Billy Adamsen – hvis chef var den daværende socialdemokratiske statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Specielt de seneste år er det gået stærkt i forhold til brugen af spindoktorer, som på det nærmeste er eksploderet efter Mette Frederiksen er rykket ind i Statsministeriet. Ikke kun i forhold til antallet, men også lønningerne skatteyderne betaler ministrenes nærmeste rådgivere.

Ifølge Bjørknæs.dk er der sågar tale om, at lønudviklingen for mindst en af spindoktorerne har været nærmest eksplosiv.

Det i forhold til Nana Zarthine Christensen, der frem til Mette Frederiksens valgsejr i 2019, arbejdede som hendes personlige assistent ansat af Socialdemokratiet. November 2020 rykkede Nana Zarthine Christensen ind i Statsministeriet som en af Mette Frederiksens spindoktorer, hvilket skete til en årsløn på omkring 850.000 kroner. Men da spindoktoren kort før jul fik forlænget sin aftale, skete det til en samlet årsløn på lige under 1.2 millioner kroner.

Eller hvad der svarer til, at hun på blot 2 år har fået en lønfremgang på langt over 300.000 kroner.

Statsministeriet har ikke overfor gravermediet ønsket at oplyse en konkret årsag til, hvorfor Nana Zarthine Christensens løn er steget så eksplosivt i løn.