Mette Frederiksen raser: "Det er utilgiveligt"

Generelle nyheder

06/5/22 | 08:49

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Statsministeren er langt fra tilfreds.

Torsdag aften sendte TV 2 en dokumentar, som omhandler den meget prætentiøse og prestigefyldte Herlufsholm Kostskole ved Næstved. Skolen har eksisteret siden 1565, og bygger således på meget gamle og tunge traditioner.

Skolen starter fra 6. klasse af og frem til og med 3.g. Det er ikke billigt at gå der hvad enten man kun går i dagsskole eller direkte bor der som kostskoleelev. Derfor omtales Herlufsholm ofte som et sted for elitens børn.

Kongehuset er også pænt repræsenteret på stedet. Lige nu går prins Christian der, og til sommer får han selskab af lillesøster prinsesse Isabella. Tidligere har både prins Nikolai og prins Felix gået på skolen.

TV 2s dokumentar er dog ikke den bedste reklame for Herlufsholm. Her udtaler omkring 50 tidligere elever sig om en dybt problematisk kultur, hvor mobning, vold, overgreb og seksuelle krænkelser ikke er en sjældenhed.

Dokumentaren har fået mange prominente navne til at udtale sig omkring. Blandt andet kronprinsparret, som jo har to børn gående på skolen fra sommer af. De forlanger handling.

Nu har sagen så også nået toppen af dansk politik. Statsminister Mette Frederiksen (S) skriver nemlig i et opslag på Facebook, at hun er dybt rystet og meget påvirket af at have set dokumentaren. Hun forventer, at Herlufsholm nu får rettet op på den uheldige kultur.

“Jeg så i går dokumentaren om Herlufsholm. Det er utilgiveligt. Ingen dreng eller pige i Danmark skal udsættes for vold, overgreb, systematiske krænkelser eller voldtægt. Og slet ikke på en skole, hvor trygheden for det enkelte individ burde være et indiskutabelt grundvilkår. Jeg er dybt påvirket af de forskellige vidnesbyrd. Skolen må tage ansvar og få sat en stopper for den bagvedliggende kultur. Og Folketinget skal sammen med regeringen stå vagt om, at børn og unge  - også på Herlufsholm - får den tryghed, som intet barn eller ung i Danmark skal undvære”.