Mand erklæret død i 7 minutter: Nu maler han billeder af efterlivet

Generelle nyheder

24/08/2023

Foto: PA Real Life
Foto: PA Real Life

Skrevet af Emil B.

En mand døde og vendte tilbage til livet efter et massivt hjertestop, og nu har han udstillet en række billeder af det, han så i "livet efter døden".

Royal Shakespeare Company-skuespilleren Shiv Grewal har afholdt udstillinger af sine kunstværker. De fanger det, han mener, han så, da "lyset" slukkedes.

Skuespilleren havde lige afsluttet en RSC-produktion af Shakespeares "Stor ståhej for ingenting", hvor han spillede Don Pedro, da han fik hjertestop derhjemme efter at have spist ude med sin kone Alison på 50 år.

Shiv fra Peckham, sydøstlige London, husker, hvordan han teknisk set var død i syv minutter, mens paramedicinere kæmpede for at genoplive ham ved hjælp af hjerte-lunge-redning (CPR) og siger: "Jeg vidste på en eller anden måde, at jeg var død. Jeg var opmærksom på, at min hjerne var ved at dø og råbte om hjælp. Men på samme tid følte jeg ting, der var helt adskilt fra min krop. Det var som om, jeg var i et tomrum, men kunne føle følelser og fornemmelser.

Og han fortsatte: "Selvom jeg vidste, at jeg var død, vidste jeg også, at der var en chance for at komme hjem. Jeg forstod også, at jeg ville blive genfødt, men jeg ønskede ikke det lige nu. Jeg ønskede at vende tilbage til livet, til den materielle verden og til min kone. Jeg krævede, at jeg vendte tilbage, og jeg fik min ønske opfyldt."

Vilde billeder

Beskrivende sin ekstraordinære oplevelse som "som en vågen drøm," ønsker Shiv nu at vise andre, hvor vi går hen, når vi dør, gennem hans meget personlige kunstværker.

Han siger: "Jeg havde ikke nogen krop som sådan. Jeg antager, det var lidt som at svømme gennem vand, du føler dig vægtløs og frakoblet fra den fysiske verden," siger han, og tilføjer: "På et tidspunkt rejste jeg over månen, og jeg kunne se meteoritter og hele rummet."

Og han forklarede, hvordan "at producere værkerne i min udstilling har været en del af min bedring, men det går også ud over det. Jeg har forsøgt at fange, hvad en person oplever, når de krydser tærsklen til det ikke-levende, og forhåbentlig formidle det til andre."

Foto: PA Real Life