Lønfesten fortsætter hos kommunerne: 31 embedsmænd tjener mere end 2 millioner om året

Generelle nyheder

21/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Det kan være en særdeles god forretning at være ansat i kommunerne.

"Lønnen er lavere end i erhvervslivet, men omvendt er sikkerheden større som embedsmand end som privatansat."

Sådan lyder en af de faste forklaringer på, hvorfor lønningerne indenfor det offentlige skulle være lavere end i den private sektor. Men mere og mere tyder på, at det langt fra nødvendigvis er tilfældet.

For ifølge en opgørelse fra Journalista.dk baseret på indhentede aktindsigter fra alle landets kommuner, har aflønningen af kommunale embedsmænd i dén grad taget et gevaldigt hop op ad de seneste år.

Det kan blandt andet ses ved, at i alt 31 embedsmænd rundt om i kommunerne i 2021 tjente over 2 millioner kroner, når der sker medregning af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger og eventuelle bonusser.

Måske ikke så overraskende er det som udgangspunkt kommunaldirektørerne, der er nået op i denne lønklasse. Men bag tallene gemmer sig blandt andet, at også kommunaldirektører i mindre kommuner nu aflønnes med over to millioner kroner om året. Det selv om at denne grænse tidligere var om ikke umulig for kommunale embedsmænd at komme over, så i hvert fald meget svær.

Det drejer sig eksempelvis om kommunaldirektøren i Hjørring Kommune, som i 2021 havde en samlet indtjening på 2.242.279 kroner, ligesom hans kollega i Rebild Kommune sidste år i alt tjente 2.057.202 kroner.