Løneksplosion i det offentlige: Mere end 1.000 embedsmænd tjener nu over én million kroner om året

Generelle nyheder

27/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Hvis Mette Frederiksen vinder det kommende Folketingsvalg, står de kommunale lønninger til at få et stort hop op ad. Men ifølge gravermedie, er det allerede for længst sket.

"Det er nødvendigt at tale om lønnen i den offentlige sektor"

Sådan lød det fra Mette Frederiksen, da hun tidligere på måneden deltog i en tv-debat med de to andre statsministerkandidater, Venstres Jakob Ellemann-Jensen og Konservatives Søren Pape Poulsen.

Den siddende statsminister ville dog ikke sætte tal på hvor store stigninger, der kan blive udsigt til for de kommunale embedsmænd. Men at de vil kunne se frem til væsentligt flere lønkroner, hvis Socialdemokratiet fortsætter som regeringsbærende parti efter det kommende valg.

Men som det fremgår af en lønundersøgelse netop offentliggjort af Journalista.dk, synes de seneste år allerede at have budt på flere væsentlige hop i aflønningen af de kommunale embedsmænd.

Således beretter gravermediet, at der i 2021 rundt om i de kommunale forvaltninger var 1.075 embedsmænd, der alle havde en indtægt på minimum 1 million kroner, når der sker medregning af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger og eventuelle bonusser.

En antal embedsmænd med millionlønninger der må formodes at stige yderligere, hvis Mette Frederiksen fastholder magten.