Livreddere med opfordring: Ignorer ikke rødt flag

Generelle nyheder

12/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Livredderne kommer nu med en opfordring til landets badegæster.

Sommeren er over Danmark, hvilket får mange danskere til at søge mod stranden eller havnebade i håbet om at få kølet kroppen lidt ned i den danske sommervarme.

Badegæster gemmer sig

Dog har der i den seneste uge været blæst over det danske land, hvorfor livredderne på den sjællandske nordkyst flere gange har måttet hejse det røde flag og altså signaleret, at badning er forbudt på grund af »livsfarlige badeforhold«.

Det burde få folk til at holde sig væk, men det har ikke være tilfældet. Livredderne oplever nemlig, at badegæsterne gemmer sig for dem og bader alligevel. Det fortæller Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste til TV 2 Lorry.

Livreddere vil væge erhvervet fra

Ifølge cheflivredder John Mogensen har det store konsekvenser for livredderne, der får ekstra travlt med at overvåge de badende gæster. Og det kan i sidste ende gå ud over fastholdelsen af livreddere, da jobbet bliver mere stressende.

"Når folk har været her et år og oplevet de her situationer, der er meget stressfulde, så kommer de hen til mig og siger, at de ikke vil være livreddere næste år, fordi de synes, at ansvaret er for stort. Det er jeg meget ked af, for dem, der har forstået, at det er et kæmpe ansvar, det er de rigtig gode livreddere," siger han og tilføjer:

"Hvis badegæsterne var lidt mere lydhører overfor livreddernes ekspertise, så ville ansvaret være til at leve med, og jeg ville fastholde flere livreddere," slår John Mogensen fast og tilføjer, at han frygter at flere livreddere vælger erhvervet fra.