Lauritz.com hårdt ramt af krise: Lukker ned og fastfryser kundernes penge

Generelle nyheder

30/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Siden april har Tænk advaret mod at handle på hjemmesiden

Lauritz Christensen Auktioner blev grundlagt i 1885. Fra sit tidligere hovedsæde på Søtorvet i København, havde huset gennem tiden etableret sig som et lille seriøst traditionelt auktionshus.

Lauritz Christensen Auktioner er dermed et af Danmarks ældste auktionshuse. Med konverteringen til www.lauritz.com i slutningen af 1999, var Lauritz.com A/S det første auktionshus, der gik over til internetauktioner.

Lige nu går det dog ned ad bakke for selskabet, der onsdag meldte ud at de var nødt til at lave en rekonstruktion for at redde auktionshuset fra konkurs.

Lukker ned

I den forbindelse kom det frem, at man ville lukke tre af kædens i alt 11 showrooms. På det tidspunkt oplyste kæden dog ikke endnu, hvilke afdelinger, der var tale om.

Det er dog i følge Jyske veskysten blevet besluttet at et af de showrooms der skal lukkes er det i Kolding.

Lukningen af showroomet i Kolding er en del af en stor spareplan, der blandt andet skal skære 30 procent af personaleomkostningerne.

Rekonstruktionen af Lauritz.com kommer efter en periode, hvor selskabet er blevet stærkt kritiseret for at have ikke at have udbetalt sælgerne deres penge.

Betaler ikke kunderne

Netop betaling til sælgere har været et ømt punkt for Lauritz.com de seneste måneder.

TV 2 har kunnet fortælle at Lauritz.com i den seneste tid har ændret sine salgsvilkår, så sælgere skal vente længere tid på at få penge for de varer, der er blevet solgt. Flere har også oplevet at auktionshuset ikke lever op til de nye salgsvilkår.

Det har fået Forbrugerombudsmanden til at gå ind i sagen, og Forbrugerrådet Tænk har frarådet alt handel på Lauritz.com i sidste måned.

Der har dog været problemer siden april, hvor Tænk første gang var ude at advare om, at kunderne kunne blive fanget, hvis virksomheden gik konkurs.

I rekonstruktionen har kunderne dog også risiko for at være fanget.

Lauritz.com har meldt ud at de udståender de har til deres sælgende kunder, hvor køberne har betalt inden rekonstruktionens indledning bliver fastfrosset imens rekonstruktionen står på.