Læger alarmerer: Stor stigning i antal hjertestop for unge under 30 år

Generelle nyheder

29/5/22 | 07:46

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Læger er bekymrede, da de har set en stor stigning i antal hjertestop hos unge under 30 år.

Læger fra Forenede Arabiske Emirater viser stor bekymring, da de har set en stor stigning i antallet af unge under 30 år, der bliver ramt af hjertestop og udvikler andre hjerteproblemer.

Der er flere årsager til, at dette sker, men det er især stillesiddende livsstil, usunde spisevaner, stress og fedme, der er de primære årsager til, at unge udvikler hjerteproblemer, siger læger ifølge mediet Khaleej Times.

I de seneste seks måneder har der været 40 hjertestop blandt personer under 30 år på Aster-hospitaler, 18 tilfælde på Burjeel Hospital i Abu Dhabi, 41 tilfælde på Birjeel Hospital i Sharjah samt 36 tilfælde på LLH Hospital i Abu Dhabi.

En læger, som Khaleej Times har talt med, har sagt, at der ikke findes et konkret svar på, hvorfor unge under 30 år i højere grad bliver ramt af hjerteproblemer, men flere undersøgelser peger på genetik, livsstilsændringer, kostvaner og stress.

"Vores fysiske aktivitet er faldet, vi er begyndt at spise mere fed fastfood, vi er alle flyttet til en stillesiddende kontorlivsstil, cigaretrygning er steget, forbruget af alkohol er steget, forekomsten af hypertension, diabetes, fedme og dyslipidæmi er stigende i pandemiske proportioner," sagde han.

Han påpegede også, at der i løbet de sidste 20 år er sket enorme ændringer i livsstilen hos personer, der er bosiddende i Forenede Arabiske Emirater, men det gælder faktisk for hele verden.

Når risikofaktorer stiger, og der sker en ændring i livsstilen, hvilket er kombineret med et fald i fysisk aktivitet, resulterer det i en stigning af psykosocial stress, hvilket bidrager til den hyppige forekomst af hjertestop hos den yngre del af befolkningen.

Lægen sagde også, at den yngre generation har en stor iver efter at opnå en masse på meget kort tid, hvilket også kan være en medvirkende faktor til det.

"Denne iver efter at opnå alt skaber enorm psykologisk og følelsesmæssig stress, og det er en af de største risikofaktorer," sagde han.

Dette støttes op af en anden læger, der udtalte følgende: "Øget antal tilfælde af hjertesygdomme eller hjertestop blandt den yngre befolkning skyldes en stigning i stressniveauet på grund af præstationspres på arbejdet."