Klar til Skt. Hans? Sådan bliver vejret ifølge prognoserne

Generelle nyheder

13/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er vist ikke den store risiko for, at det bliver aflyst på grund af et nyt afbrændingsforbud ...

DMI har nu løftet sløret for, hvordan Sankt Hans-vejret bliver i år - og der er gode nyheder for alle dem, der ser frem til at fejre midsommeren med bål og hygge.

Det er vigtigt at huske, at godt Sankt Hans-vejr ikke nødvendigvis er lig med 30 grader og solskin.

Faktisk kan fantastisk sommervejr føre til tørke, hvilket kan resultere i forbud mod bål på grund af brandfare, som vi tidligere har oplevet. Heldigvis ser det ud til, at vi i år undgår dette scenarie.

DMI’s prognoser antyder, at der vil være en god balance mellem tør og våd, hvilket betyder, at risikoen for brandforbud minimeres, samtidig med at vi undgår kraftig regn, der kunne gøre det svært at få tændt bålene og sendt heksene til Bloksbjerg:

"I slutningen af juni skifter vejret til mere almindeligt ustadigt, dog sommerligt vejr, men inden vejrskiftet ser det ud til at vi kan få en sankthans, som hverken bliver for tør eller for våd", skriver vejrtjenesten i sin opdaterede månedsprognose.

Kan stadig ændre sig

Med andre ord er der gode muligheder for at samles omkring bålet med familie og venner, synge midsommervisen og nyde en lys sommeraften.

Mens vi ser frem til festlighederne, er det vigtigt at være opmærksom på, at vejret stadig kan ændre sig.

Derfor er det altid en god idé at holde øje med de seneste vejrudsigter tæt på datoen for Sankt Hans, så man kan forberede sig bedst muligt.

Alt i alt ser det ud til, at vi kan glæde os til en Sankt Hans aften, hvor vejret samarbejder og giver os de bedste forudsætninger for en hyggelig og sikker midsommerfejring.

Lad os håbe, at prognoserne holder stik, og at vi kan nyde en traditionel Sankt Hans med bål og fællesskab.