Det var allerede i søndags, at kineserne sendte kineserne raketten til vejs. Den bar det andet af i alt tre moduler op til den kinesiske rumstation, Tiangong. Med på raketten var et 18 meter langt laboratorium, der efter 13 timers flyvning nåede til den kinesiske rumstation.
Opsendelsen af raketten skete fra fra øen Hainan i det helt sydlige Kina.
Nu er hovedparten af raketten på vej tilbage til jorden og kan lande inden for den næste uge. Det skriver hjemmesiden Space .
Normalt er raketter udstyret med motorer, der gør det muligt for ingeniørerne at kontrollere, hvor den vil lande. Det er såkaldte kontrollerede fald. På den måde guider man resterne ind over havområdet eller ubefolkede områder.
Kineserne opsendte også raketter med ukontrollerede nedstyrtninger i både 2020 og 2021. Raketten fra maj 2020 var kun 13 minutter væk fra at ramme New York City, som er en by med ni millioner indbyggere.
Astrofysiker Jonathan McDowell ved Harvard & Smithsonian Center for Astrophysics i Cambridge i USA følger med i sagen og sporer raketten.
Han fortæller til Gizmodo , at de desværre ikke kan sige noget om, hvor eller hvornår det lander.
"Så stor en raket bør ikke efterlades i kredsløb og forårsage et ukontrolleret nedfald. Risikoen for mennesker er ikke enorm, men den er større end jeg er tryg ved."
De fleste landes rumorganisationer har regler for, hvordan man håndterer nedstyrtende dele af raketter. Kina er flere gange blevet kritiseret for ikke at leve op til nutidens standarder. Kina afviser at følge standarderne, da risikoen for skader ved nedstyrtninger er ekstremt lave.