Kim Jong-Un indrømmer epidemi: Mystisk sygdom inficerer hundredvis i Nordkorea

Generelle nyheder

20/06/2022

Skrevet af Kathrine Frich

En mystisk mavesygdom har inficeret hundredvis af mennesker i Nordkorea.

Omkring 800 familier i South Hwanghae-provinsen er angiveligt blevet ramt af, hvad Kim Jong-Un har beskrevet som en "akut enterisk epidemi".

Det skriver The Sun.

Sydkoreanske embedsmænd frygter, at fejlen, der menes at være en tarmsygdom, faktisk kan være kolera eller tyfus.

Statsmedier har dog ikke offentligt identificeret fejlen.

Kronisk diarré og feber

Men tarmsygdomme kommer fra indtagelse af forurenet mad eller vand og kan spredes fra person til person. Sygdommen giver kronisk diarré, feber og mavekramper. Hvis den ikke behandles, kan den være livstruende.

Det nye udbrud har lagt endnu større pres på staten, som kæmper mod kronisk fødevaremangel og en bølge af Covid-19-infektioner.

Det statslige mediebureau KCNA rapporterer, at Kim Jong-Un har sendt sin families egen forsyning af medicin til regionen for at hjælpe.

"Den respekterede generalsekretær Kim Jong Un har sendt medicin tilberedt af sin familie til Haeju City, South Hwanghae-provinsen. [Kim] understregede behovet for at begrænse epidemien så tidligt som muligt ved at tage en velsammensat foranstaltning for at sætte de formodede tilfælde i karantæne for grundigt at bremse dens spredning," lød rapporten fra det statslige mediebureau KCNA.

Beboere i regionen, der grænser op til Sydkorea, siges at være brudt sammen i gråd, da de modtog behandling.

Indrømmer coronaudbrud

Den nordkoreanske 'propagandamaskine' var i fuld gang og tilføjede: "Befolkningen i Haeju City råbte 'længe leve kammerat Kim Jong Un!' på toppen af ​​deres stemme, grædende af taknemmelighed.

I maj indrømmede Nordkorea for første gang, at de havde at gøre med et Covid-19-udbrud efter to års påstand om, at det havde undgået det værste af pandemien.

Eksperter understreger, at Pyongyang muligvis ikke kender det sande omfang af udbruddet.

Landet har nægtet at tage imod hjælp fra det internationale samfund og har for nylig afvist et tilbud fra syd om at hjælpe med det seneste udbrud.