Kendt vært fra TV2 skovler skattekroner ind på at interviewe politikere i sin fritid

Generelle nyheder

03/05/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Journalisten Cecilie Beck har interviewet politikere, som hun efterfølgende kan løbe ind i under sit normale arbejde på TV2.

Efter to års pause grundet coronanedlukninger, slog Kommunernes Landsforening, der i alt overvejende grad finansieres af skatteyderne via kontingentindbetalinger fra kommunerne, i marts i år igen de fysiske døre op til sine klassiske topmøder. Konferencer afholdt i Aalborg, hvor toppen af det kommunale Danmark i form af politikere og embedsmænd, mødes til faglige og sociale indslag.

Flere af de faglige havde ved årets Kommunale Topmøde deltagelse af TV2-værten Cecilie Beck, hvilket ifølge Journalista.dk langt fra blev en billig oplevelse for skatteyderne.

Ifølge aktindsigter opnået af gravermediet, sikrede hun sig således 45.000 kroner, for at stå til rådighed i under to dage ved martskonferencen. En udbetaling der kom i forlængelse af, at hun også sikrede sig 20.000 kroner, for at deltage i en kort video som optakt til 2022-udgaven af det kommunale topmøde.

Det er dog langt fra første gang, at Cecilie Beck på den måde sikrer sig væsentlige biindtægter fra Kommunernes Landsforening. Det var eksempelvis også tilfældet, da hun i marts sidste år modtog 30.000 kroner. Det for i løbet af blot én enkelt formiddag, at styre en onlinedebat.

Studieværters højt betalte bijobs, har tidligere medført løftede øjenbryn i mediekredse. Det skyldes risikoen for, at de kommer til at stå i et afhængighedsforhold overfor politikere og virksomheder, som bevilger de store honorarer for kortvarige optrædener.