Kan give udfordringer i trafikken: Barskt vejr på vej i eftermiddag

Generelle nyheder

27/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Dagens milde start varer ikke ved.

De travleste rejsedage er overstået, efter der kan sættes flueben ud for julen 2023.

Det betyder imidlertid også, at mange vender tilbage til arbejdet tre dage, inden nytårsweekenden dukker op, og derfor er der stadig masser af biler på de danske veje.

Men det kan vise sig at være en udfordring at komme hjem fra arbejde senere i dag. Godt nok er vi stået op til flot og mildt vejr denne onsdag, men de rolige vindforhold og det klare vejr varer bestemt ikke ved dagen ud.

Det skriver TV 2 Vejret.

Barskt vejr på vej

Sidst på dagen kommer et frontsystem nemlig ind over Danmark, og det bringer et kraftigt nedbørsområde med sig.

Visse steder kan det give vinterligt nedbør, og når man så kombinerer det med kraftig vind med mulighed for vindstød af stormstyrke nogle steder, kan det altså give problemer ude på vejene.

Fronten bevæger sig ind over landet fra sydvest i løbet af eftermiddagen, og det betyder, at man de fleste steder kan få en flot dag med tørvejr og endda mulighed for nogen sol i hele landet.

På grund af frontens indgangsvinkel over vores land burde der også være mulighed for at nyde godt at solskinnet helt frem til solnedgang, hvis man befinder sig i de østlige eller nordligste dele af Danmark.

Sådan rammer nedbøren

Det bliver det sydelige Jylland og Fyn, der først får fronten at mærke, når de første regndråber melder sin ankomst sidst på eftermiddagen. De dukker op, efter himlen generelt er blevet mere skyet i takt med, at dagen skrider frem.

Når vi så rammer aftenen, bliver nedbøren mere udbredt, og den vil lægge sig som et bælte hen over Jylland, Fyn, Sjælland, Falster, Lolland og Møn.

Nedbøren vil hovedsagelig falde som regn, men særligt i det nordvestlige og centrale Jylland kan det falde som slud eller tøsne.