Kan give nye oversvømmelser - DMI udsender varsel

Generelle nyheder

24/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er særligt en landsdel, der bliver hårdt ramt.

Weekendens historiske stormflod står stadig frisk i vores erindring, men desværre skal vi allerede nu indstille os på at sikre kældre og lavtliggende områder igen.

Det kommer heldigvis ikke til at blive noget nær de samme mængder vand, vi får, men et kraftig regnvejr er på vej mod Danmark, og det kan skabe problemer.

Efter weekendens uvejr er vandløbene nemlig stadig over normalen, og med yderligere vand fra oven kan det give lokale problemer i form af nye oversvømmelser langs vandløb og åer.

Det skriver DMI i sit kategori 1-varsel om kraftig regn.

Jyderne bliver hårdt ramt

I løbet af tirsdagen bevæger et lavtryk sig langsomt op over Nordsøen sydfra, og en tilhørende front med regn vil efterhånden langsomt bevæge sig op over Danmark fra syd. Natten til onsdag kan fronten en overgang næsten gå i stå halvvejs op over Danmark, hvorved der vil komme en del nedbør, især i den centrale del af Jylland.

Varslet for kraftig regn gælder fra tirsdag middag til onsdag middag for den centrale del af Jylland. Samtidig har DMI udsendt en risikomeddelelse om kraftig regn for områder lige syd og lige nord herfor.

Kraftig regn defineres ved nedbørsmængder over 30 mm i forbindelse med et regnvejr.

De seneste prognoser indikerer, at der fra tirsdag middag til onsdag middag vil komme over 20 mm nedbør mange steder i Danmark men, at der i den centrale del af Jylland vil falde mellem 25 og 45 mm nedbør.

Det vil efter alt at dømme også kunne give udfordringer på vejene, når folk skal hjem fra arbejde tirsdag, samt når morgentrafikken sætter ind onsdag morgen. Påregn derfor ekstra rejsetid, hvis du skal ud at køre i det jyske.