Kæmpe køkkenkæde konkurstruet: Lukker 20 butikker rundt om i landet

Generelle nyheder

30/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Markedet er bremset fuldstændig op

Butikskæden Hanstholm Køkken, der har fabrik og hovedsæde i Vildsund i Thy, lukker alle sine 20 butikker rundt om i landet.

Det skriver Jyske Vestkysten

Lukker 20 butikker

Køkkenkæden har ellers fået en stor økonomisk investering fra flere af de mindre investorer i virksomheden, men det har ikke været nok.

Hanstholm Køkken, som har lavet snedkerkøkkener siden 1968, har været ramt af et marked der pludselig er forsvundet efter de har gennemgået en stor ekspansion og det betyder at kæden nu bliver nødt til at lukke - og det koster et anseligt millionbeløb hos flere velhavere, som har investeret massivt.

Hanstholm Køkken har den erfarne køkkenmand Carsten Andersen som administrerende direktør. Han har fortid som topchef i Kvik Køkkener. Carsten Andersen er samtidig aktionær i selskabet

Markedet er bremset op

I 2018 udvidede kæden ellers og blev landsdækkende med butikker i blandt andet Esbjerg, Aarhus, Hellerup, Herning, Odense, Roskilde og Køge. Det var dengang også planen at man ville udvide internationalt til blandt andet Norge, Belgien, Holland og Tyskland.

TKent Ernst Hansen, som er administrerende direktør for Brygge Partners 1, som er et selskab, der har investeret i kæden, fortæller Jyske Vestkysten, at han håber det er første og sidste gang, de investerer i et selskab, som går konkurs.

"Markedet er nu er bremset fuldstændigt op, og selskabet bliver ramt på det værst tænkelige tidspunkt," siger han.