Internat mangler plejefamilier til kattekillinger

Generelle nyheder

18/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Dyreinternatet er ved at drukne i herreløse katte og killinger

Sommeren er altid højsæson for indlevering af herreløse katte hos Dansk Dyreværn Århus. 

Det skriver TV2østjylland

400 katte ind til nu

Lige nu er internatet proppet med katte og også mange killinger. Ind til videre har internatet i år modtaget hele 400 katte. Det er langt flere end de plejer at modtage. 

"Vi har overhovedet ikke plads til alle de katte, der kommer ind. Særligt lige nu, hvor vi får en kattemor med killinger to gange om ugen," fortæller veterinærsygeplejerske Sarah Bjerg.

De mange kattekillinger betyder at Dansk Dyreværn Århus lige nu akut har behov for folk, der vil træde til som midlertidige plejefamilier for dem. 

Hvad er plejefamilie?

At være plejefamilie betyder dog ikke at man har katten permanent: 

"Det vil sige, at man får en kat med killinger med hjem. Dem passer man, til de bliver 12 uger, og så afleverer man dem tilbage til internatet," fortæller Sarah Bjerg.

Lige nu er en af de killinger der er blevet indleveret en lille hankat, der har navnet Lucifer. Kattekillingen er kun fire uger gammel og derfor er den ikke gammel nok til at undvære sin mor endnu. Han blev dog fundet alene, så han har behov for at komme i pleje. 

Har man lyst til at træde til og være plejefamilie for en af de mange kattekillinger, kan man kontakte Dansk Dyreværn Århus via deres hjemmeside.