Hvad kommer efter regn og torden? Sådan bliver vejret de sidste dage af juni

Generelle nyheder

28/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Og nu lovede det lige så godt for resten af sommeren ...

Et par dejligt lune (og til tider lumre) dage er endt med kraftige regn- og tordenbyger over store dele af landet.

Flere steder har man fået skybrud, og i løbet af natten er en koldfront med regn og torden passeret ind over landet fra vest.

Det betyder, vi ser ind i en periode med ustadigt og lidt køligere vejr.

Fredag

Ifølge DMI kan vi i dag, fredag, regne med nogen sol, når vi først har overstået perioderne med skyer, regn- og tordenbyger, der præger landet først på dagen.

Temperaturerne kravler i løbet af dagen op mellem 20 og 25 grader, men ved kyster med pålandsvind vil det føles lidt køligere.

I aften og natten til lørdag holder det mest tørt, og vi får både nogen sol og ret klart vejr. Temperaturerne når ned mellem 11 og 16 grader.

Lørdag

Weekends første dage byder på nogen sol, men også perioder med mere skyet vejr med enkelte byger.

Temperaturerne når op mellem 17 og 22 grader.

Lørdag aften bliver det igen mest tørt og byder også på nogen sol, inden vi får en ret klar nat til søndag. Temperaturerne når ned mellem 11 og 16 grader.

Søndag

På junis sidste dag vil de sydøstlige egne af landet få en mest skyet dag med regn, der på Bornholm kan være kraftig og med torden. Ellers får vi nogen sol, og især først på dagen enkelte byger.

Temperaturerne vil nå op mellem 17 og 22 grader.

Søndag aften bliver tør og med nogen sol, selvom der fortsat vil være både skyer og regn på Bornholm. Natten bliver desuden halvskyet til skyet med enkelt byger og temperaturerne ned mellem 11 og 15 grader.