Hundrevis af journaler er solgt til privatpersoner af Region Syddanmark

Generelle nyheder

28/11/18 | 14:50

Skrevet af Redaktionen

Give Sygehus er lukket, men da personalet forlod stedet, glemte de at tømme deres arkivskabe, før de og resten af de overskydende møbler blev sat til salg.

Give Sygehus lukkede 1. januar 2018, og der er netop blevet holdt auktion over de tiloversblevne møbler mv. Desværre havde personalet glemt at tømme alle skabene efter sig.
Da køberne kom hjem med deres nyindkøbte møbler, viste det sig, at nogle af skabene indeholdt både journaler og omslag til journaler med personfølsomme og personhenførende oplysninger.

Jyllandsposten har haft kontakt med Dorte Crüger, der er direktør for Lillebælt Sygehus.
Ifølge avisen undskylder hun mange gange over for de borgere, hvis oplysninger uretmæssigt er havnet i de forkerte hænder.
Til avisen siger hun: ”Indtil videre har vi kendskab til cirka 140 opslag til journaler med navn, cpr-nummer og afdeling, som vi fik udleveret fra køberen via auktionshuset i går. Der lå også tre hele journaler med beskrivelser af patientforløb. Derudover har vi i aftes været i kontakt med en anden køber, som efter eget skøn har fået udleveret 400-500 journaler og omslag til journaler, som lå i et arkivskab og jeg er frygtelig ked af og flov over, at det har kunnet ske. Jeg undskylder mange gange over for de borgere, hvis oplysninger uretmæssigt er havnet i de forkerte hænder.”

Ingen garanti for at der ikke er flere journaler i omløb

Sygehusdirektøren kan ikke garantere, at der ikke er udleveret flere patientjournaler, end der i øjeblikket er kendskab til. Det er nemlig privat firma, der har fået til opgave at tage sig af at håndtere møblerne, herunder arkivskabene.

Det er også et privat firma, der har stået for auktionen på vegne af sygehuset.

Pt. er det ikke klart på redaktionen, om det uheldige udslip af persondata får konsekvenser for de ansvarlige.

Kilde: JP