Hun blev krævet fyret for sin andel i Minkskandalen: Scorede alligevel kæmpe bonus oven i sin millionløn

Generelle nyheder

02/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Bonusser af denne type udbetales normalt kun, når en offentlig arbejdsgiver har været særdeles tilfreds med arbejdsindsatsen.

Da Minkkommissionen kort før sommerferien udsendte sine konklusioner, var en af de mest markante, at 10 embedsmænd skulle fyres. Mest udtalt i form af Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen, som ligesom 7 andre dog alene slap med en advarsel, da Medarbejder- og Kompetencestyrelsen i august kom med sine konklusioner omkring skandalens ansættelsesmæssige konsekvenser.

Blandt de mindre kendte fyringstruede embedsmænd var Hanne Larsen, der havde rang af veterinærdirektør for Fødevarestyrelsen, da nedslagtningen af de danske mink fandt sted.

Men som Journalista.dk nu kan afsløre, kan det godt være, at hun ifølge Minkkommissionen havde begået en lang række graverende fejl. Men hun sikrede sig alligevel et såkaldt engangsvederlag, der indenfor den offentlige sektor er den almindelige betegnelse for en bonus.

For arbejde udført i 2020, hvor nedslagtningerne fandt sted af minkene, modtog Hanne Larsen nemlig en bonus på 110.000 kroner.

Det oven i en aflønning der inklusiv pensionsindbetalinger fra Fødevarestyrelsen, sikrede hende en indtjening på lige over 1.4 millioner kroner for arbejdet, som hun udførte i 2020.