Hjemsendte i Minkskandalen kan score millioner i gyldne håndtryk

Generelle nyheder

31/08/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Mens Barbara Bertelsen og syv andre embedsmænd slap med advarsler for deres andel af Minkskandalen, står to andre til fyring. Vel og mærke eventuelle afskedigelser, der vil blive en indbringende affærer for dem.

Det trak i dén grad overskrifter tidligere på måneden, da Medarbejder- og Kompetencestyrelsen nåede frem til, at kun to af de i alt 10 topembedsmænd, der modtog kritik i forbindelse med Minkkommissionens beretning, risikerede en fyreseddel.

Det i skikkelse af Rigspolitichefen Thorkild Fogde og departementschefen i Miljøministeriet, Henrik Studsgaard, der begge er blevet hjemsendt, mens deres sager behandles.

Men bliver de faktisk afskediget for først og fremmest at have handlet uden lovhjemmel ved nedslagtningerne af de danske mink, kan de ifølge Bjørknæs.dk alligevel se frem til en særdeles kontant fratrædelsesgodtgørelse.

Således er gravermediet på baggrund af lignende sager nået frem til, at skatteydernes udgifter til deres gyldne håndtryk, kommer til at ende på omkring 6 millioner kroner.

Det uanset at embedsmændene ifølge Minkkommissionen havde handlet så ansvarspådragende, at en afskedigelse syntes eneste udvej.