Her er den bedste metode til at fjerne kalk fra vandhanen

Generelle nyheder

27/2/23 | 09:49

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Kalk dukker op mange steder i hjemmet, og især vandhanen bliver ramt. Denne influencers fans deler ud af deres mest effektive tips til at fjerne kalk og holde hanen pæn.

Sådan fjernes kalken nemt og billigt

Kalk er ikke skadeligt for vandhanen, men det er ikke specielt pænt. Over tid kan det også gå udover hanens ydeevne, hvilket kan føre til reduceret vandtryk.

Heldigvis er der mange metoder at fjerne det på, og der er en måde, som ikke kun er effektiv, fen er også billig og findes ofte allerede i hjemmet. ”Mrs Hinch” er en britisk influencer, og hendes følgere deler metoden på facebook.

På facebook-siden ”Mrs Hinch Cleaning” skriver en anonym bruger: ”Hjælp! Hvordan fjerner jeg kalk fra min vandhane på badeværelset?” Vedhæftet er et billede af en skinnende vandhane, men med en plet af stædig kalk i bunden af den.

Kalk er især almindeligt i områder med hårdt vand og kan hobe sig op på vandhaner, i badet og køkkenmaskiner såsom elkedler. Det er bedst at forsøge at forebygge ophobning da det kan være svært at fjerne kalk, men det er ikke umuligt.

Brugernes ultimative favorit

I kommentarerne svarede brugerne med en række forskellige metoder, herunder brug af klar eddike.

Clara Overend skrev: ”Brug klar eddike.” Vikki Mottram foreslog en eddike-spray, som der findes mange af på markedet.

Pauline Buxton svarede: ”Dyp en klump vat i klar eddike og fastgør det til vandhanen med en elastik. Lad det sidde natten over.”

Hallie Welsh skrev: ”Helt enig. Prøv at lade det stå i blød i klar eddike og kalken vil forsvinde natten over. Det er fantastisk!”

Gemma Morrison skriver, at klar eddike er hendes yndlingsmetode til at fjerne kalk overalt i hjemmet.

Det er dog en god idé at blande eddiken op med lidt vand, så syren ikke nedbryder metallet.

Man kan også blande det med natron, men eddike alene burde kunne klare det. Rengør man med klar eddike, vil man ofte undgå, at kalken kan ses og holder det væk i længere perioder.