Har du varmepumpe eller el-bil? Elselskab lancerer ny aftale der gør det billigere for dig der bruger meget strøm

Generelle nyheder

14/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Den store prisstigning i 2022 har fået selskabet til at tilbyde en ny løsning

I 2022 oplevede elkunderne rekordhøje stigninger i elpriserne. Det har fået mange til at genoverveje deres elaftaler. Derfor har OK lanceret et elprodukt, der skal gøre det trygt og billigere for kunder med et forbrug over 3800 kWh om året.

”Vores nye elprodukt har et lavt tillæg til kWh-prisen. Det betyder, at kunder med et stort forbrug ikke betaler ekstra jo mere strøm, de bruger. Hvis kunderne ovenikøbet planlægger forbruget uden for ”kogespidsen”, er der mange penge at spare med det her elprodukt,” siger Simon Vestergaard Pedersen, OK’s produkt- og markedsudviklingschef.

En skræddersyet produktportefølje

OK anerkender fuldt ud, at elmarkedet til tider kan være svært at forstå, og at prisen på el kan have stor betydning for ens økonomi. Af den grund bliver produktporteføljen løbende tilpasset kundernes behov.

”Vi kan se, at der bliver brugt mere og mere strøm til transport, opvarmning og andre energitunge apparater i hjemmet. Det er den vej, det går med elektrificeringen, og derfor har vi udviklet et elprodukt, hvor kunderne kan udnytte de billige timer og drage fordel af et lavt tillæg til kWh-prisen,” siger Simon Vestergaard Pedersen og fortæller, at produktporteføljen nu består af to forskellige typer elprodukter, OK El Flex og OK El Spotpris.

Mindre forbrug

OK El Flex bliver anbefalet til private elkunder med et mindre forbrug. Det gælder f.eks., hvis man bor i lejlighed, rækkehus eller parcelhus uden varmepumpe og elbil. Hvis man har et større elforbrug, er anbefalingen at vælge OK El Spotpris, som er velegnet til dem, der bor i parcelhus med varmepumpe eller elbil.

”Skulle ens situation ændre sig undervejs, kan man omkostningsfrit skifte mellem elprodukterne. Der er også mulighed for at tilvælge en grøn udgave, hvor strømmen kommer fra vedvarende energikilder i Danmark,” siger Simon Vestergaard Pedersen.

Som et led i at gøre el mere enkelt inkluderer elprodukterne desuden månedlige opkrævninger baseret på faktisk forbrug uden aconto-opkrævninger. Det skal være med til at styrke kundernes forståelse og engagement i forhold til deres strømforbrug.