Gyser i Ree Park: Gæst inde i buret med afrikanske vildhunde

Generelle nyheder

27/08/2022

Shutterstock
Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Pludselig stod en gæst ansigt til ansigt med de vilde hunde

Onsdag eftermiddag gik alarmen i Ree Park. Kode rød - hvilket betyder, at det skal gå stærkt. 

Det skriver Tv2 Østjylland 

En gæst havde fået øje på en person der befandt sig inde i anlægget med afrikanske vildhunde. Gæsten kontaktede personalet fra Ree park som satte alarmen i gang. 

Mandskabet var hurtigt fremme for at hjælpe personen, der var endt inde ved vildhundene. 

Hurtigt blev det dog tydeligt, at man ikke kunne komme i kontakt med personen i buret. Det viste sig nemlig at være en udviklingshæmmet med en diagnose der betød, at personen var iført høreværn. 

Direktøren for Ree Park, Jesper Stagegaard, siger således til TV2: 

"Hvis man skulle opfinde gyserscenariet, så skulle det være det," 

Måtte guide ham ud

Et par ansatte måtte derfor åbne en sluse i anlægget og gå ind til personen for at få ham ud fra buret. 

"Det er stadig ikke muligt at kommunikere for at få personen til at gøre noget frivilligt, så der bliver taget bestemt fat i ham, og personalet fører ham hen til hegnet, hvor slusen er lukket op," siger Jesper Stagegaard.

I mens redningsaktionen stod på blev der holdt øje med vildhundene. Ifølge Jesper Stagegaard kan man ud fra deres kropssprog og gruppestruktur aflæse deres signaler. Og selvom der var en stor gruppe af hunde i området kom både personalet og gæsten der havde forvildet sig ind i buret ud i sikkerhed.

Ingen personer er kommet til skade under episoden og det vides ikke, hvorfor gæsten kravlede over hegnet.  

Var blevet efterlyst

Personen der var kravlet ind til hundene var allerede blevet efterlyst af den gruppe, som han skulle have været sammen med. Derfor var der allerede en eftersøgning i gang i parken, før man fandt ham inde ved hundene. 

"Det er jo ulykkeligt, at han i et meget kort øjeblik har været uden opsyn fra en gruppe, der ellers mandsopdækkede ham," siger Jesper Stagegaard.

Han fortæller også at det uvist hvordan han er kommet over hegnet, men at det er muligt at hoppe ind i alle anlæggene hvis man bare klatre over hegnet og hopper ned.

"Det er klart, at hver evig eneste gang, man har sådan en episode, så går man alle procedurer i gennem for at se, om vi kunne have gjort noget anderledes. I de 25 år vi har eksisteret, har vi aldrig haft en episode af denne her karakter. Så vi føler faktisk, at vores anlæg er i orden i forhold til publikumssikkerheden," siger direktøren.

Medarbejderne i Ree Park har efterfølgende haft mulighed for at tale med en krisepsykolog og ligeledes har de gæster, som overværede episoden i parken.