Guide: Sådan er restriktionerne på populære turistmål i Europa

Generelle nyheder

13/06/2022

Skrevet af Kathrine Frich

Danskerne drømmer om sol og varme efter flere års coronarestriktioner, men nogle af vores naboer har stadig restriktioner. Få overblikket her.

Mange drømmer om sol og sommer - og måske en rejse til udlandet denne sommer. 

Det skriver DR

Corona spøger dog stadig rundt omkring i Europa. Her får du en guide til restriktionerne i nogle af de store turistmål. 

Spanien

Spanien har ophævet alle indrejserestriktioner når man rejser ind i landet fra Danmark.

Derfor skal du hverken have coronapasset eller indrejseformularen klar, hvis du vil på ferie til Spanien til sommer. 

Der bruges dog stadig mundbind i offentlig transport, på hospitaler og plejehjem.

Italien

Alle indrejserestriktioner i Italien forsvinder fra den 1. juni. Derfor skal du ikke fremvise coronapas ved indrejse til italien. 

I Italien skal man fortsat bære mundbind i kollektive transportmidler, på hospitaler, plejehjem og lægehuse samt indendørs i teatre, biografer, koncerter og ved indendørs sportsbegivenheder. Det skal desuden være et godkendt mundbind af typen FFP2. Dette er et krav ind til 15. juni, hvorefter der kommer en opdatering,.

Grækenland

Grækenland har heller ikke restriktioner, hvis man kommer fra Danmark. 

Selvom coronatesten og passet kan blive hjemme, skal man dog huske mundbindet. Her anbefales det, at man bære mundbind, hvis man er mange mennesker samlet, og det er et krav, i offentlig transport uden nummererede pladser ( busser, metro, sporvogn og taxa), på færger, i apoteker samt på hospitaler og plejehjem.

Tyrkiet

Har du booket ferie til Tyrkiet er der heller ingen restriktioner. Generelt er Tyrkiet uden nogen restriktioner, dog skal der bæres mundbind, hvis man skal på hospitalet. 

Thailand

Skal du til Thailand skal du have gang i at søge om lov. i Thailand skal alle have et såkaldt "Thailand Pass", som skal søges inden afrejse. 

Er man færdigvaccineret slipper man for pcr-test ved indrejse til Thailand. Du bliver anset som færdigvaccineret, hvis du har fået 2. vaccinestik senest 14 dage før afrejse. 

Rejsende, som er tidligere smittede, er IKKE undtaget indrejsereglerne til Thailand, men skal følge de samme regler som ikke-vaccinerede.

Frankrig

Ifølge Frankrig er Danmark en del af den grønne zone. Det betyder at der er fri indrejse. Det gælder dog kun, hvis man er færdigvaccineret. Derfor skal du have printet dokumentation for vaccination, hvis du vil undgå karantæne. Men det er ikke det eneste. I Frankrig er der fortsat krav om mundbind på hospitaler og plejehjem, men ikke længere i offentlig transport.

Hvis du er over 18 år og har fået 2. vaccination med de godkendte vacciner for mere end ni måneder siden, skal du fremvise bevis for revaccination med en såkaldt messenger RNA-vaccine for at blive betragtet som færdigvaccineret.

Har man været smittet med Corona, anses man som immun i 6 måneder efter den positive test. 

Rejsende, som hverken er vaccineret/færdigvaccineret eller tidligere smittet, skal kunne fremvise en negativ pcr-test, der er højst 72 timer gammel, eller en negativ antigentest for covid-19, der er højst 48 timer gammel.

Malta 

Har du bestilt rejse til Malta er der nogle restriktioner, du skal være opmærksom på. 

Rejsende, som er færdigvaccinerede med 3. stik (boostervaccine) er undtaget krav om karantæne og test ved indrejse til Malta.

Rejsende, som har modtaget 2. stik er undtaget krav om karantæne og test ved indrejse til Malta, hvis de har modtaget 2. stik for mere end 14 dage og mindre end 270 dage siden. Rejsende under 18 år er undtaget fra reglen om de 270 dage og kan indrejse frit i Malta med to vaccinestik.

Har man kun fået første stik, skal man medbringe en negativ test ved indrejse. Testen må ikke være mere end 24 timer gammel for en kviktest og 72 timer for en PCR-test.

Rejsende, som er tidligere smittede, anses som immune i 180 dage efter konstateret smitte og er undtaget krav om karantæne og test ved indrejse til Malta.

Hvis du hverken er vaccineret eller tidligere smittet, skal du ved indrejse fremvise en negativ test for at undgå karantæne i Malta. En kviktest må ikke være mere end 24 timer gammel og en PCR-test må ikke være mere end 72 timer gammel ved indrejse til Malta. Kan du ikke det bliver du sendt i 10 dages karantæne

Er dit land ikke at finde på siden kan du altid gå ind på Udenrigsministeriets hjemmeside og tjekke din rejsedestination