Grænsehandel kan stige eksplosivt: Nyt forslag på vej

Generelle nyheder

02/06/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Tyskland er på vej med et nyt forslag, der vil gøre det endnu mere tiltrækkende at køre syd for grænsen.

I Tyskland mærker de ligesom i Danmark den kraftigt stigende inflation. Senest oplevede tyskerne en prisstigning på 7,4 procent i april sammenlignet med samme måned året før, forklarer JydskeVestkysten.

De har derfor vendt mulige tiltag, der skal modvirke de stigende priser, og som danskere potentielt også kan komme til at nyde godt af.

Tyskland har nemlig et forslag på trapperne, der skal sætte momsen ned.

Dette forslag er en nedsættelse af omsætningsafgiften, der derved vil gøre alle dagligvarepriser inklusive udbuddet på grænsebutikkernes hylder billigere. 

Lige nu er momsen på syv procent, men en af ophavsmændene til det nye forslag, Bernd Althusmann, fortæller, at: ”Fødevaremomsen bør sættes ned til fem procent indtil årets udgang. Det hjælper alle borgere hurtigt og ubureaukratisk,” ifølge nyhedsbureauet DPA.

Dette vil gøre det endnu mere attraktivt for danskerne at tage syd for grænsen.

Billigere transport

Ud over denne mulige afgiftsnedsættelse har tyskerne allerede været ude med forskellige nedsættelser, der kan gøre det tiltrækkende for danskere at tage til Tyskland. Først satte tyskerne prisen på at rejse med tog rundt i hele landet ned til blot 67 kroner pr. måned fra d. 1. juni. Dette gælder også for danskerne, som kan bruge sommeren på at rejse billigt rundt i Tyskland. 

Men der er også andre tiltag, der kan lokke danskere syd for grænsen. Tyskland har også haft stigende energipriser, hvilket har fået dem til at nedsætte energiafgifterne, så benzinpriserne bliver endnu billigere. Dette gælder også fra d. 1. juni.

De billigere fødevarepriser kombineret med de billige benzinpriser vil helt sikkert lokke med en køretur mod syd for både at få tanket benzin og samtidig tanket op af de forskellige dagligvarer.