Godt nyt til kæledyr og børn: Støjsvagt fyrværkeri vinder frem

Generelle nyheder

26/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Ville du købe støjsvagt fyrværkeri hvis du kunne?

Nytår betyder fyrværkeri. Det kan år efter år være traumatiserende for både børn og kæledyr, der bliver bange af de høje brag og blinkende lys.

Men nu kan en forholdsvis ny variant af fyrværkeri, der ikke har særlig meget støj. gøre det mere behageligt for alle.

Det skriver Tv2

De har været ude og tale med Martin Holst Mose, der er fyrværker og ejer Midtjysk Festfyrværkeri i Holstebro. Og han tror på produktet: 

"Det er et rigtig godt alternativ til almindeligt fyrværkeri i forbindelse med dyr og børn, som ikke kan lide lyden af fyrværkeri, og så har man stadig noget flot at se på," fortæller Martin Holst Mose.

Han understreger dog at der stadig er lyd i opskuddet, men at det er selve eksplosionen, som sker oppe på himmelen, der er anderledes. 

Vil savne brag

Morten Sørensen, der er formanden for fyrværkeribrancheforeningen siger dog at det støjsvage fyrværkeri endnu ikke har sat sig på en stor del af salget. 

Helt konkret står støjsvagt fyrværkeri kun for 1-2% af markedet. 

Han forventer dog stadig et øget salg: 

"Salget er startet stille og roligt. Vi har kørt et par år, men i år mærker vi, at der sker en stigning ude i markedet, og at der er en efterspørgsel efter det," fortæller han.

Han peger dog på at der stadig er mange, der faktisk gerne vil have braget. Han mener det er en tradition med høje brag og folk derfor ikke er hoppet med på det støjsvage endnu. 

Han mener dog ikke selv at oplevelsen på nogen måde bliver mindre af manglende knald og brag. 

Folk kender det ikke

Det er heller ikke mange der kender til produktet ifølge Martin Holst Mose kommer der flere i hans butik, der ikke gør: 

"Der er ikke så mange, der kender det endnu, men jeg tænker, at det bliver mere og mere udbredt. Og folk synes, det er interessant og et spændende produkt, når vi fortæller om det. Så jeg tror helt sikkert, at det har en fremtid," siger han.

Prismæssigt, er der ikke stor forskel på det almindelige og støjsvage fyrværkeri, så bortset fra manglen af larm, er der ikke den store forskel.