Godt nyt til masser af danskere: Får del i 14 millioner kroner

Generelle nyheder

27/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Mon ikke, de falder et tørt sted her lige op til jul!

Hvad enten man er ansat i en Netto i Polen, Tyskland eller Danmark eller har sin daglige gang i en føtex, Bilka, på et hovedkontor eller en logistikterminal, så kan man som Salling Group-ansat glæde sig over en ekstra hilsen på lønsedlen i slutningen af oktober.

Det sker, når Salling Groups ejere, Salling Fondene, med oktober-lønnen uddeler gratiale til både nuværende og tidligere medarbejdere, som har været ansat i en fireårig sammenhængende periode fra 2018-2022.

I alt uddeles knap 14 millioner kroner fra Købmand Ferdinand Sallings Mindefond, som blev stiftet i 1957 af Salling Groups grundlægger, købmand Herman Salling. Det skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

De ansattes fortjeneste

Købmand Ferdinand Sallings Mindefond blev bl.a. stiftet med et formål om, at en del af fondens midler skulle tilfalde virksomhedens medarbejdere.

"Salling Group er drevet af mennesker. Medarbejdere og kollegaer, som alle udfylder en særlig rolle i, at virksomheden hver dag kan servicere vores millioner af kunder. Det er deres fortjeneste, at Salling Group fortsat kan investere en del af overskuddet i at skabe endnu bedre indkøbsoplevelser for vores kunder samt give en del af det tilbage til samfundet gennem donationer. Derfor er det så meget desto mere fortjent, at en del af overskuddet gives direkte tilbage fra fonden til dem, som er med til at skabe det," siger Anders Hagh, formand i Købmand Ferdinand Sallings Mindefond og administrerende direktør i Salling Group.

1,9 milliarder side 2012

Salling Fondene blev i 2017 eneejer af Salling Group efter at have tilbagekøbt de resterende aktier i virksomheden og er kendt for at støtte en lang række initiativer og projekter, der er til glæde og gavn for mennesker og for medarbejdere i hele Salling Group, som ud over Danmark også er til stede i Tyskland og Polen.

Samlet set har fondene siden 2012 uddelt mere end 1,9 milliarder kroner til kultur, sport, uddannelse, kirke og velgørende formål.

Seneste uddeling af gratiale til medarbejderne skete sidste år, hvor der blev udbetalt over 14 millioner kroner.