Godt for strømpriserne: Blæsten fortsætter ifølge DMI

Generelle nyheder

07/10/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Lavtryk betyder blæsevejr

Blæsten kommer til at fortsætte - hvert fald ind til tirsdag

Det skriver DMI

Flere kraftige lavtryk bevæger sig i løbet af den kommende uge fra Atlanten og selvom de har stor afstand til Danmark påvirker de vores vejr. 

De sender nemlig flere fronter ind over landet, og med dem følger blæst, regn og skyer. 

Mellem de kommende fronter vil højtryksrygge passere landet og gøre det kortvarigt stabilt. 

Weekendens vejr

Lørdag aften og natten til søndag vil vi få enkelte byger, ellers til dels klart vejr, men i Jylland efterhånden lidt mere skyet. Temperaturerne falder ned mellem 5 og 10 grader. Derudover fortsætter blæsten ved jævn til hård vind, der løbende aftager og bliver mere frisk. 

Søndag starter vindstille med let til frisk vind og temperaturer på mellem 12 og 15 grader. Ved vestkysten vil vinden dog tage til og give stedvis hård vind. I løbet af natten vil vinden blive jævn til hård fra syd og sydvest også. 

Næste uge

Mandag får vi jævn til hård vind fra syd og sydvest. Derudover starter dagen regnfuld men vil i løbet af natten blive tørt og klart vejr, mens vinden fortsætter dog fra vest og nordvest.

Tirsdag får vi let til frisk vind stadig fra vest og nordvest og ved kysterne er der stadig stedvis hård vind. Vejret bliver overvejende tørt og vi får også lidt eller nogen sol.