Gaveregnen fortsætter: Nu er der en check på vej til 300.000 danskere

Generelle nyheder

25/08/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Endnu flere danskere kan formentlig se frem til en økonomisk håndsrækning inden længe.

Der er nok at se til for den danske regering. Udbetalingen af varmecheken til 400.000 danske husstande har ikke været problemfri - langt fra endda.

Flere personer har for eksempel fejlagtigt modtaget varmechecken på 6.000 kroner, men det er ikke muligt at tilbagebetale pengene. Dermed har flere danskere helt uberettiget fået en bonus på 6.000 kroner. Dog vil man forsøge at se, om det er muligt at inddrive pengene igen.

Men problemerne med varmechecken har ikke afskrækket regeringen fra at give sig i hast med at hjælpe flere grupper af danskere, som lider under den høje inflation.

Således skal Folketinget i dag hastebehandle et lovforslag om en ekstra økonomisk støtte i form af en check til blandt andet pensionister og en særlig gruppe studerende, som 'rammes særligt hårdt af de stigende priser' ifølge Beskæftigelsesministeriet.

Ifølge forslaget, så vil de folkepensionister, som også får ældrecheck kunne se frem til et beløb på 5.000 kroner, som vil blive udbetalt over to omgange - altså 2.500 pr. gang.

Derudover får personer på efterløn, førtidspension og andre på tilbagetrækningsydelser et engangsbeløb på 2.000 kroner. Det samme gælder studerende, der modtager SU-handicaptillæg eller SU-forsørgertillæg som enlig forsørger.

Den første udbetaling af ekstra ældrecheck vil ske i slutningen af september måned. Engangsbeløbet på 2.000 kroner til særligt trængte studerende vil blive udbetalt i midten af oktober, mens de 2.000 kroner til personer på tilbagetrækningsydelser vil komme i starten af det nye år sammen med den anden rate af ældrechecken.

"For at få hjælpen hurtigere frem bad vi tidligere på måneden Folketingets formand hastebehandle lovforslaget. Det fik vi grønt lys til, og derfor er det virkelig glædeligt at vi allerede i dag kan førstebehandle forslaget," siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en pressemeddelelse.