Forargede forældre samler underskrifter: Institution forbyder uddeling af mad ved fødselsdage

Generelle nyheder

21/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Deler du noget ud når du fylder år?

Forestil dig at have fødselsdag og så ikke må tage kage med kontoret. Eller pølsehorn, boller, frugt. Ingenting. Intet spiseligt som fejring af din fødselsdag. Det er den virkelighed som en beslutning som områdeledelsen for tre daginstituioner nu har skabt ved at forbyde uddeling af mad.

Det skriver TvSyd

Områdeledelsen for daginstitutioner i Ribe, Gredstedbro go Øster Vedsted har taget den beslutning, at man fra april ikke længere må uddele noget som helst spiseligt i anledningen af fødselsdage.

Den beslutning har mødt protester fra forældre til børn i RIbe som nu er gået sammen om en underskriftsindsamling.

Det er en vigtig værdi!

May Britt Andrea Andersen er en af initiativtagerne bag protesten og hun fortæller at en større gruppe af forældre nu er gået sammen om en henvendelse til både institutionernes bestyrelse og områdeledelsen.

"Det er et problem, fordi det griber ind i den selv- og medbestemmelse, vi burde have som forældre. Det fratager børnene en glæde ved at kunne uddele et måltid og kunne tage imod et måltid. Det er en vigtig værdi, synes vi," siger May Britt Andrea Andersen.

Og nu har May-Britt Andrea Andersen startet en underskriftsindsamling sammen med en anden forælder. Derfor har de lavet et opslag på Facebook.

57 underskrifter

I opslaget skriver hun blandt andet:

"Vores formål med henvendelsen er ikke at skælde ud, men at gøre opmærksom på at en meget lille del af forældrene er repræsenteret i denne bestyrelse, at beslutningen er truffet udenom en meget stor del af forældregruppen og at vi er en del der rent faktisk ser helt anderledes på fejring af fødselsdag."

Det fremgår også af opslaget at de ville sende deres skriv afsted onsdag aften i sidste uge. Onsdag eftermiddag havde hele 57 forældre skrevet under på indsamlingen.

Til TVSyd har områdebestyrelsen udtalt, at de forventer at drøfte emnet på deres næstkommende møde.

"Det er altid givende med flere holdninger til et konkret emne, og forældrene er altid velkomne til at komme med input m.m., som vi vil forholde os til, i bestyrelsen", skriver Maria Britt Gaarde på vegne af bestyrelsen.