Føtex og Lidl i priskrig på juleænder: Føtex er 14 kroner billigere

Generelle nyheder

08/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Efter en forventet priseksplosion er det med at holde øje, når der er gode tilbud

For mange danskere er juleaften lig med and på bordet, men 2022 kan blive året, hvor den tradition ufrivilligt bliver brudt.

Flere andeproducenter fortæller nemlig til TV2 Lorry, at juleanden er direkte truet i år.

Faktisk står det så slemt til, at man internt i branchen lige nu vurderer, at der vil mange hele 1 millioner ænder til jul.

"Det er ikke et spørgsmål, om der er et problem eller ej. Spørgsmålet er, om det er et meget stort problem, eller et voldsomt stort problem," siger Morten Gjerskov, ejer af Dyssegaarden i Roskilde, der sælger og producerer juleænder, til mediet.

Derfor råder han faktisk danskerne til at købe juleanden allerede nu, for den bliver kun sværere og dyrere at skaffe i takt med, at vi nærmer os d. 24. december.

20 procent dyrere

Udbud og efterspørgsel dikterer, at priserne på en vare vil stige, hvis der ikke bliver produceret nok til at imødekomme efterspørgslen - og juleænderne er ingen undtagelse.

Forskellige producenter og forhandlere, som TV2 Lorry har snakket med, forventer, at prisen på ænderne vil være omkring 20 procent højere i år, end den plejer at være.

Eksempelvis regner en slagter med, at deres ænder i år vil koste omkring 700 kroner for 3,5-4 kilo kød.

85-99 kroner for en and

Lige nu kan du dog få en hel juleand på dybfrost til kun 99 kroner ved Lidl. Anden er af mærket Culinea og vejer 2,4 kilo.

Det er dog endnu billigere i Føtex, hvor man også kan få en dybfrossen pekingand på 2,4 kilo. Her koster den dog kun 85 kroner og er af mærket Ami. De har dog også valgt at sætte en begrænsning på max seks ænder pr. kunde.

Til sammenligning koster en fritgående pekingand fra mærket Juliane 225 kroner i Føtex tilbudsavis lige nu.