Fåreavleren Gert Kruse fra Ansager i Vestjylland vågnede op til noget af et chok fredag morgen. Her fandt han nemlig seks døde får på sin mark.
Det skriver TVSyd
De seks får der bestod af fire lam og to får var blevet dræbt og delvist spist. Og det kom som noget af en overraskelse for Gert.
Han havde godt hørt om ulveangreb på fåreflokke i Danmark, men havde aldrig forestillet sit at det kunne ske for ham.
Slås fast med DNA-prøve
For at slå endeligt fast at fårene er blevet dræbt af en ulv, er der blevet taget DNA-prøver. Det kan også være med til at bestemme om der er tale om en eller flere ulve.
Gert er dog ikke i tvivl. Han fortæller til TVSyd at han ikke har fantasi til at forestille sig, hvad det ellers kunne være.
Der er størst risiko for ulveangeb i områder, hvor ulve allerede har et territorie end i områder, hvor en enlig ulv strejfer forbi kortvarigt.
I Ansager har man et ulveterritorie i nærheden. Det ligger nemlig i nærheden af Hovborg-reviret, hvor ulve har ynglet i de sidste to år.
Så sikre man mod ulve
Når først en ulv, der kommer fra et territorie i nærheden har været på besøg, er der større risiko for at den kommer igen.
Derfor er anbefalingerne at man skal flytte sine dyr til et andet område efter et angreb, så ulven vender tilbage til et tomt område.
Det anbefales også at man får sin indhegning ulvesikret, så ulvene ikke bare lige kan løbe ind på marken.
Den første bekræftede ulv blev fundet død i Nationalpark Thy i Nordjylland i november 2012. På det tidspunkt var det 200 år siden vi sidst havde haft ulve levende vildt i Danmark. Siden er der observeret ulve og indsamlet DNA-spor i det meste af Jylland.
Ulven er Europas næststørste rovdyr på land, da kun den brune bjørn er større end ulven. Mange af de store rovdyr er i fremgang i Europa, hvilket primært skyldes fredning af dyrene i hele EU. De seneste år er rovdyr som ulv, brun bjørn og los derfor blevet mindre sjældne i Europa.