TV2 forskelsbehandler ansatte: Kvinderne må gerne, mændene bliver fyret

Generelle nyheder

16/08/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Selv om TV2 er et statsligt medie er der afgørende forskel på hvad kvinder og mænd må, når det handler om seksuelle forhold med langt yngre kollegaer.

"Han fik et stykke med Bech."

Sådan lød en del af indholdet af den sms-korrespondance, som Ekstra Bladet kom i besiddelse af op til jul sidste år. Her i fortæller Cecilie Bech at hun tilbage i 2016 havde et kortvarigt seksuelt forhold til en daværende praktikant, hvilket efterfølgende viste sig også at være tilfældet for kollegaen Karen-Helene Hjorth.

Offentlige erkendelser fra Cecilie Bech der kom på trods af, at hun tidligere skriftligt overfor Journalista.dk havde benægtet et forhold af denne type. I stedet skrev studieværten i en e-mail, at der alene var tale om brancherygter.

Senest har Journalista.dk kunnet offentliggøre, at Jes Dorph-Petersen vinteren 2020/2021 blev fjernet fra skærmen, alene fordi han tilbage i 2001 havde et kortvarigt forhold til den daværende journalistpraktikant Therese Philipsen. Det efter at TV2-ledelsen under hans afskedigelsessamtale oplyste overfor ham, at ingen studieværter på TV2 måtte være i forhold til praktikanter og dermed også elever – fordi de i modsætning til studieværter, ikke har en fast tilknytning til statsmediet.

Men på trods af at Jes Dorph-Petersen alene blev fyret grundet forholdet til den daværende journalistpraktikant Therese Philipsen, skal hverken Cecilie Bech eller Karen-Helene Hjort frygte at miste deres stillinger. For overfor Journalista.dk fortæller Daniel Pinderup, ordfører for Manderådet, at TV2s MeToo-regler kun er henvendt mod mændene.

Derfor er der frit slag for kvinder som Cecilie Bech og Karen-Helene Hjort i forhold til at dyrke sex med elever og praktikanter, selv om det lige præcis var, hvad Jes Dorph-Petersen blev fyret for at have gjort – for over 20 år siden.

Du kan høre udtalelserne fra TV2s top og stationens daværende advokat i videoerne her under

TV2-toppen og advokat til Jes Dorph : Du har intet gjort forkert - men vi fyrer dig alligevel (1) - YouTube

TV2-toppen og advokat til Jes Dorph : Du har ikke gjort noget forkert-men vi fyrer dig alligevel (2) - YouTube

TV2-toppen og advokat til Jes Dorph : Du har ikke gjort noget forkert-men vi fyrer dig alligevel (3) - YouTube