Ekspert: Chokolade er bedre end hostesaft mod hoste

Generelle nyheder

30/11/22 | 06:32

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Nu er der godt nyt til alle chokoladeelskere

Når vi har hoster og hakker, vil mange af os række ud efter hostesaften for at lindre symptomerne. Men det viser sig, at du måske er bedre af at forkæle dig med en chokoladebar 

Det skriver Daily Record

Mange har oplevet at have hoste under coronapandemien og det kan ødelægge din nattesøvn og gennerelle velbefindende, men nu har en professor Alyn Morice lavet en undersøgelse, der viser, at chokolade er bedre mod hoste og luftvejsproblemer end hostesaft. 

Chokolade beroliger

Alyn Morice, der er professor ved University of Hull i respiratoriske studier har stiftet gruppen "International society for the study of cough." Hun siger: 

"Chokolade kan berolige hoste".

Det er den perfekte undskyldning for at ligge i sengen og spise chokolade.

Alyn, som har brugt år på at forske i hosten, skrev at forskere netop har set resultaterne af en nylig undersøgelse af håndkøbsmedicin.

"Dette beviser, at en ny medicin, der indeholder kakao, er bedre end en standard medicinen."

Undersøgelse viser resultater

Det er en undersøgelsen af ​​163 personer, der afslørede, at patienterne, der tog chokoladebaseret medicin, oplevede betydelige forbedringer på to dage.

Dette er ikke den første undersøgelse, der tyder på, at chokolade kan berolige hoste.

Forskere ved Imperial College i London fandt ud af, at theobromin, et alkaloid i kakao, er bedre til at undertrykke trangen til at hoste end kodein – en ingrediens, der ofte bruges i hostemedicin.

Så hvordan kan chokolade egentlig hjælpe mod en hoste?

Ifølge professor Alyn Morice, er det både på grund af chokoladens afslappende egenskaber men også fordi den er klæbrig, hvilket betyder, at den danner en belægning på halsens nerveender og undertrykker hostetrangen.

"Denne afslappende effekt forklarer, hvorfor honning og citron og andre sukkerholdige sirupper kan hjælpe, men jeg tror, ​​der er noget mere i gang med chokolade," tilføjede Alyn.

Hosteeksperten regner med at det at spise et stykke chokolade kan give en vis lindring, men det er bedst, når man arbejder med andre ingredienser i medicinen.