Efter søns død hjælper datter med Downs Syndrom sin far med at genfinde meningen med livet

Generelle nyheder

12/12/2022

Foto: Facebook @SmileProjectLouisville
Foto: Facebook @SmileProjectLouisville

Skrevet af Emil B.

En forældres værste mareridt er at miste deres barn. Efter en far mistede sin søn, tabte han helt sin livsgnist, men takket være sin datter fik han meningen tilbage.

Sloges i flere år med meningen med tilværelsen

Den troende faren havde en indædt kamp med sig selv i flere år efter det tragiske tab af sin søn: "Gud, er der noget mere til mig? Hvad vil du have, jeg skal gøre?"

Han spurgte og spurgte, indtil det gik op for ham, at svaret lå lige foran øjnene på ham. Han datter Maddie blev katalysatoren, der blev lys for enden af tunellen.

Det rørende forhold mellem far og datter

Maddie er en ung pige med særlig svære kår i livet, da hun har et dobbelt handikap. Hun lider nemlig både af autisme og Down syndrom. Derfor taler hun ikke. Til gengæld smiler hun ekstra meget som en måde at håndtere det på.

Og det er netop dette smil, der lyste faren op i en mørk tid. Ofte ville han vende sig mod sin datter og spørge hende: "'Elsker du mig?' Hun smilede bare, og det var sådan, jeg vidste det," fortæller han.

Lancerede Smile Project Louisville

Denne helt særlige interaktion mellem far og datter gav ham en helt unik idé: han ville stifte en forening, hvor smilet var formålet.

Sammen med foreningen rejser de rundt i hele Louisville og giver folk smil på læben. De giver folk gaver og små glædeshandlinger, alt det, der lyser folks dag op og gør dem i godt humør resten af dagen.

Og han har allerede besøgt et hav af folk. Både skraldemænd, fast-food arbejdere, og en masse andre.

I billedet herunder har han besøgt Brian, som han har taget en selfie sammen med. De nyder tydeligvis begge to denne dag, som de sent vil glemmte.